Sevgililer Günü için kolay tarifler mi arıyorsunuz? Her şeyin tadı birlikte daha güzel çıkar diyorsanız, gelin bu defa beraber mutfağa girin. Yemek pişirin, pasta yapın ve sofrayı kurun…
Sevgililer Günü için kolay tarifler arıyorsanız atıştırmalıklar hem lezzetli hem de kolay. Atıştırmalıklar baş başa film izlerken ya da yemekten hemen önce günün ruh haline de çok yakışırlar.
Başbaşa film izlerken ya da yemekten hemen önce günün ruh haline de çok yakışırlar.
Malzemeler: 1 paket milföy hamuru • Çilek reçeli
Yapılışı: Milföy hamurlarını kalp formlu bir kalıp ile kesin. Üzerlerine süzülmüş çilek reçeli sürün. Kenarlarını kapatın. 200 derece fırında 12 dakika pişirip çubuklara geçirin. Üzerlerine dilerseniz pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Çok vaktiniz yoksa, pratik tarifler deneyebilirsiniz. Bugünü anlatsın diye makarnalarınızı kırmızı pancar ile renklendirebilir, kalp formlu kalıplarla üzerlerine yenilebilir süsler yapabilirsiniz.
Çikolata ve kırmızı meyveler gibi afrodizyak lezzetlerle pastanızı taçlandırın.
Hamur için: 75 gr bitter çikolata • 75 gr tereyağı • 50 gr esmer şeker (normal şeker de olur) • 40 gr un • 30 gr ince öğütülmüş fındık • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu • 1/2 tatlı kaşığı vanilya • 1 çay kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı saf kakao
Hamur içi ara sos: Frambuaz, böğürtlen, taze kızılcık (toplam 1 avuç yeterli) • 1 adet büyük kuru hurma • Fındık, ceviz, kaju fıstığı (toplam 1 avuç) Pasta üstü sosu: 80 gr bitter çikolata • 80 ml krema veya tereyağı
Pasta üstü süsleme: Kırmızı meyve ile taze nane ve ceviz.
Çikolatayı su buharında eritip tereyağı ilave edin. 2 kişilik bir kek kalıbını yağlayıp un serpiştirerek, yağlı kağıtla kaplayın. Fırını 130 derecede ısıtın. Yumurtanın akını sarısından ayırıp akını köpük görünümü elde edene kadar çırpın ve kenara koyun. Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve tarçını eritilmiş çikolata ile birlikte çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu elekten geçirerek ilave edin ve tekrar çırpın. Hamura yumurta akını kaşıkla ekleyerek yoğurun. Hamur hazır! Fındık, ceviz, fıstık ve kuru hurmayı elinizle ufalayıp kalıba serpiştirin ve hamur ile kapatın. 75 dakika pişirin. Pasta üstü sosu için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ya da tereyağı ile karıştırarak soğuttuğunuz pastanın üzerine dökün. Son olarak kırmızı meyvelerle renklendirin.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ
FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN
YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ
FOTOĞRAF ASİSTANI MURAT ERDOĞAN
Evde sevgililer günü sürprizi – Ona lezzetli hediyeler verin
Sevgililer Günü için yatak odası süsleme fikri – Kendin yap tarifi
Hangi burca, hangi çiçek? Sevgililer gününde mutlu edin!
Burçlara göre hediye önerileri: Hangi burç hangi hediyeyi sever?
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…