Sebzeli burger tarifi ile karşınızdayız. Et yemeyi sevmiyorsanız bu hamburger sizin için ideal.
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Burgerleri bir tepside tek tek dondurup kilitli poşetlerde buzluğa atabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 100 gr kepekli ekmek içi
- 400 gr haşlanmış mercimek
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet yumurta
- 60 gr sert vejetaryen peynir
- 75 gr pancar, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Servis için:
- 4×30 gr dilimlenmiş cheddar peyniri
- 4 adet burger ekmeği
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 1 küçük Yedikule marul
- 2 adet domates, dilimlenmiş
YAPILIŞI
- Fırını 220 °C’de ısıtın. Mutfak robotunda ekmeği kırıntı şeklinde parçalayın, mercimek, sarımsak, yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karışıncaya kadar çalıştırın. Pancarı ilave edin ve sonra bu karışımdan 4 adet burger köftesi elde edin.
- Burger köftelerinin her iki tarafını yağda 2-3 dakika kızartın. Kızarmış burgerlerin üzerlerine peynir koyup ikiye bölünmüş burger ekmekleri ile birlikte bir fırın tepsisine yerleştirin. Ekmekler kızarana ve peynirler eriyene kadar ızgara yapın.
- Domates sosunu ekmeklerin alt parçalarına sürün, üzerine marulu, burgerleri ve domatesleri ekleyin. Ekmeğin üst parçasını kapatıp patates kızartması ile servis edin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 630
YAĞ 24 gr
DOYMUŞ YAĞ 11 gr
KARBONHİDRAT 66 gr