Salam kulesi̇ ve kızarmış kibrit patates tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifi ister kahvaltıda ister atıştırmalık olarak gün içerisinde tüketebilirsiniz. Üstelik yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 300 g Maret macar salam
- 300 g kaşar peyniri
- 4 adet patates
- Tuz
YAPILIŞI
- Salamı verev, kaşar peynirini ise ince ince kesin.
- Bir fırın tepsisini yağlayın. Tepsiye bir kat salam, bir kat peynir olacak şekilde salamları ve peynirleri̇ yerleştirin.
- Salam kulesini 180°C’de 12 dakika pişirin.
- Patatesleri kibrit şeklinde kesip kızartın ve salam kulesiyle birlikte servis edin. Dilerseniz tuz
ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.