Kış çorbaları tarifi mi arıyorsunuz? Sizler için 4 kolay kış çorbası tarifi hazırladık. Soğuk kış günlerinde pek az şey sıcak bir çorba kadar çabucak içinizi ısıtabilir. Şifalı, sağlıklı ve hesaplı kış çorbalarını sofranızdan eksik etmeyin.
Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. İnce kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan minik toplar elde edin. Suyu tencereye aktarın. Tuzu ve tereyağını ekleyin. Kaynayınca köfteleri atın. 5 dakika sonra da kuskusları ekleyin. 10 dakika daha haşlamaya devam edin.
Bu arada ince kıyılmış pazıyı sıvı yağda kavurun. Kaynayan çorbanın içine atın. Limon suyu ile yumurta sarısını küçük bir kasede çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan 2-3 yemek kaşığı kadarını alıp yumurtalı karışıma ekleyerek ılıtın. Meyaneyi kaynayan çorbanın içine azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Birkaç taşım daha kaynatıp tuzunu, karabiberini ekleyin. Ocaktan alın, sıcak sıcak servis yapın.
İsterseniz evde kendi ekmeğinizi de yapabilirsiniz: Evde küçük ekmek yapımı tarifi- Evde ekmek nasıl yapılır?
Tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyin, yumuşayıp rengi koyulaşana kadar 10 dakika kavurun. Sarımsakları, şekeri ve kekiği ilave edip soğanlar iyice kahverengileşene kadar 20 dakika daha kavurun. Tuz ve un ekleyin. Sirke ve tavuk suyunu ilave edip kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat daha pişirmeye devam edin. En son kremayı ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Çorbayı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerine dilimlenmiş ekmekleri yerleştirin. Rendelenmiş mozzarella peynir ve maydanoz karışımından serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar ısıtın.
Suyu geniş bir tencereye alın. Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada yağları tencereye alın. Yağlar ısınınca küp doğradığınız sebzeleri ekleyin. 5 dakika kadar kavurup ocaktan alın.
Fasulyeler yumuşayınca önceden kavurduğunuz sebzeleri, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ekleyin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, sıcak servis yapın.
Malzemeler
Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanı ekleyin, rengi dönene kadar kavurun. Havuçları ilave edin. 5 dakika karıştırdıktan sonra patatesleri, bal kabaklarını, elmayı ve zencefil parçalarını da ekleyin. Tekrar karıştırın. Sebzelerin üzerine kaynar suyu veya et suyunu dökün. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ateşi biraz kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat pişirin. Çorbayı ocaktan almadan birkaç dakika önce damak tadınıza göre tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin, blender ile ezerek püre haline getirin. Çorbayı tekrar ocağın üzerine alın. Birkaç kez kaynatıp ocaktan alın.
Hasta olup da yatağa düştüğümüzde ya da soğuktan içimiz titrediğinde ilk aklımıza gelen sıcacık bir kış çorbası. Bu sene vazgeçilmeziniz olmaya aday şifalı tariflerimiz var.
MALZEMELER:
YAPILIŞI: Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın. Küp doğranmış soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı ekleyerek kavurmaya devam edin. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Süt, su ve tuzu ekleyip çırpın. Kaynayana kadar çırpıcı yardımıyla sık sık karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın. Blenderle ezerek çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER:
YAPILIŞI: Tavuk budu ile suyu tencereye alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini tencereden alıp soğumaya bırakın. Tavuk suyunu kaynatıp tel şehriyeyi ve biberleri ekleyin. Tavuk etlerini küçük parçalara ayırıp tavuk suyuna ekleyin. Küçük bir kasede yumurta sarısı, un, limon suyu ve zerdeçalı iyice karıştırın. Karışımı yavaş yavaş kaynayan çorbaya ekleyin ve orta ateşte birkaç dakika daha kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırıp üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
MALZEMELER:
YAPILIŞI: Balkabağını yıkayıp tencereye alın. 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin. Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Ocaktan alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistan cevizi ve köriyi ekleyip karıştırın. Blenderla püre haline getirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER:
YAPILIŞI: Pancarı kibrit biçiminde doğrayın. Kıyılmış sarımsak, şeker ve sirke koyarak renk vermesi için biraz bekletin. Soğanları 2 mm kalınlığında yarım ay seklinde, kereviz, kırmızı biber ve havucu da kibrit biçiminde doğrayın. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın ve iri parçalara bölün. Büyük bir tencerede soğanla yağı hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz, kırmızı biber ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra 1-2 dakika karıştırın. 3 lt et suyu, haşlanmış ve doğranmış dana eti, demet halinde bağlanmış maydanoz, defne yaprağı, doğranmış lahana ve tuzu ekleyip 30 dakika pişirin. Defne yaprağı ve maydanoz demetini içinden çıkartın. Çorbanın üzerine yoğurt veya ekşi krema koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…