Kendin Yap

Safranlı tavuk çorbası tarifi (8 kişilik)

Kış sofralarının olmazsa olmazı kesinlikle mevsime uygun ürünlerden yapılan yemekler ve kışın daha çok ihtiyacımız olan çorbalardır. Eğer misafir ağırlayacaksanız ve menünüzde çeşitlilik varsa çorbayı Türk kahvesi, çay bardağı, espresso bardağı veya shot bardakları gibi küçük bardaklarda sunuma başlayabilirsiniz.

Misafirlerinize menüden ipucu vermek isterseniz örneğin ayva, nar, elma, brokoli ile bir yemek yapacaksanız çiçek yerine mevsimin sebze ve meyveleri ile masanızı renklendirebilirsiniz.

Kış sofrasında ev yapımı ekmek, soslu et yemekleri, portakal, mandalina suyu gibi narenciyelerle lezzetlenmiş zeytinyağlı kış sebzeleri, yazdan salamurası hazırlanmış etli yaprak sarmalar, kurutulmuş sebzelerden nar ekşili ve yine ev yapımı salçalarla hazırlanan soslu kuru dolmalar, bol yeşillikle demlendirilmiş başbaşı bulgur pilavı, çikolatası yoğun brownie’ler, yine mevsime uygun meyvelerden hazırlanan tart ve turta gibi lezzetler de yerini almalı.

En önemli detay bana göre mevsimin getirdiği güzellikleri en doğal haliyle sofranıza yansıtmak olmalı. Hatta misafirlerinize ev yapımı ekmek, reçel, marmelat gibi lezzetleri de hediye edebilirsiniz. Bunun için doğal kağıtlar, ipler ve kavanozlara ve ‘ben yaptım oldu’ dedirten hayal gücünüze de ihtiyacınız olacak. İnci Bak / Yemek Stilisti.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı safran
  • 7-8 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Orta boy tencerede zeytinyağı ve soğanları pembeleşinceye dek çevirip doğranmış tavuk etlerini ilave edin. 2-3 dakika kavurun. Toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam edin. En son sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve haşlanmış nohutu da kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın. Terbiyesi için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Dilerseniz çorbanızı ince kıyılmış maydanozla da süsleyebilirsiniz.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…

5 saat önce

Duvar boyası rengi nasıl seçilir? Duvar boyarken nelere dikkat edilmeli?

Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.

7 saat önce

Bakımı kolay bitkiler: Her koşulda dayanıklı 10 ev bitkisi

Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…

8 saat önce

Zekeriyaköy’de Bir Villa Turundayız

İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…

8 saat önce

Mikrodalga nasıl temizlenir? Sirke ile tertemiz olsun

Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…

1 gün önce

Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)

. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…

1 gün önce