Renkli ev dekorasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Dekorasyonda en sevdiğiniz hangisi? Renklerle oynamak mı klasik olmak mı? Klasik ev dekorasyonu önerileri için “Klasik ev dekorasyonu için pratik öneriler” yazımızı inceleyebilirsiniz.
Renkli ev dekorasyonu için pek çok ilginç fikir, uygulama ve önerilerle karar vermenize yardımcı olabiliriz.
RENKLİ EV DEKORASYONU ÖNERİLERİ
Evi renklendirmenin en basit yolu parlak ve vurgulu renklerde mobilya ve aksesuarlarla farklı uygulamalar yapmak:
- Yemek masasının etrafına hepsi farklı renkte sandalyeler kullanın.
- Beyaz bir mutfağınız varsa set arasında rengarenk seramikleri karıştırarak uygulayın ya da üzerlerine çıkartmalar yapıştırın.
- İçecek sunumlarınızı yaparken bardaklarınızı farklı desen ve renkte seçin ve hepsini bir tepside bir arada ikram edin.
- Standart resim çerçevelerini farklı renklerde boyamak duvarı monotonluktan uzaklaştırır.
- Salonunuzu dekore ederken kanepe ve koltukları farklı renklerde seçin.
- Yatak odasına rengi getirmenin farklı yolları var. Örneğin yatak başı duvarınızı diğer duvarlardan farklı olacak şekilde bir kağıtla kaplayabilirsiniz.
- Sevdiğiniz renklerin olduğu desenli kağıtları çerçeveleyerek yine duvar kağıdı kaplı duvara asabilirsiniz.
- Yer ya da koltuk minderlerinin her birinde hem farklı desen, hem de renk kullanabilirsiniz.
- Duvar raflarınız gözünüze tekdüze görünüyorsa kitaplarınızı belli bir renk takip edecek şekilde gruplayarak dizin.
- Japon kağıt fenerlerini konik biçimde kullanarak çocuk odasında neşeli abajur şapkaları yapabilirsiniz.
RETRO STİLE RENK YAKIŞIR!
Retro stil; renkleri en uyumlu halleriyle kullanan, doğal dokularla buluşturan stillerden. Parlak sarı, yeşil, kırmızı, lacivert ve turuncuysa en sık kullanılan renkler.
Bir mekanda mobilyalarda en fazla üç ana renk kullanın. Böylece karmaşa yaratmazsınız. Bir rengin açıktan koyuya tonlarını bir arada kullanmak da iyi fikir.
PROJE 1: TABURE KAPLIYORUZ
Malzemeler:
Silindir formlu sert köpük (40xh:25 cm), renkli kumaş, kağıt&kalem, mezura, dikiş makinesi, ince lastik, ütü.
YAPILIŞI
- Silindir formlu köpüğü kağıdın üzerine yerleştirin. Kenarlardan en az 5 cm kalacak şekilde çerçeve çizin. Çevre ölçüsünü yükseklikle çarpın ve çıkan sayıya 10 ilave ederek silindir çevresini bulun. Her iki ölçüye göre (üst daire ve silindir çevresi) kumaşı kesin.
- Silindir çevresini kaplayacak kumaşı iki kenarından birleştirerek dikin. Alt ve üst kenarlardan 2’şer cm içe kıvırarak uçlarını bastırın.
- Pufun üstü için kestiğiniz daire formlu kumaşı (tersine yüzüne dikkat ederek) silindir formlu kumaş kılıfına içten iğneleyin. Daha sonra dikkatlice dikin. Kılıfı yüzüne çevirin ve diktiğiniz kenarları pot yapmaması için ütüleyin. Kılıfı yüzüne çevirin ve alta gelen kenarın içinden ince lastiği geçirin ve kılıfı pufa takın. Alttan çekerek iyice oturtun.
Not: İstenirse vidalı ayak da takılabilir.
RENKLENDİRMENİN PRATİK 4 YOLU
- Kendi yastığınızı kendiniz dikiyorsanız bir tarafını düz renk, diğer tarafını desenli olacak şekilde organize edin. Böylece sıkıldığınızda yüzünü hemen değiştirebilirsiniz.
- Renkli kartpostalları yine renkli küçük çay mandallarına yapıştırarak kendi post-it’inizi yapabilirsiniz.
- Düz renkte bir kap kağıdı alın ve üzerini farklı motifler, çıkartmalar yapıştırarak süsleyin. İşte not ve telefon defterleriniz için pratik paket ve kap kağıtlarınız hazır bile…
- Beş farklı renkte krapon kağıdını tek noktadan tutun ve uçlarını gelişigüzel kesin. Sonra tuttuğunuz uçtan bantlayarak iple asın.
PROJE 2: SET ARASI BOYUYORUZ
Malzemeler: Kuru bez, kalem, mezura, maskeleme bandı, mat boya, silindir fırça, su terazisi, ölçüye göre kesilmiş cam.
- Set arası duvarını iyice silin ve kuru bezle nemini alın. Renkli kalemle tezgah boyunca farklı kalınlıkta yatay çizgiler çekin. Bunu yaparken hattı kaydırmamak için su terazisi kullanın.
- Alttan ve üstten çizgi bitimlerine maskeleme bandı yapıştırın. Böylece duvarın kalanını boyamamış olursunuz. Her defasında bir alanı boyayarak kurumasını bekleyin ve bandı çıkartın. Bu işlemi tüm duvar boyunca tekrarlayın. Fırçaya fazla boya almayın. Bu boyanın bulaşmasına ve zor kurumasına sebep olur. Daha sonra kurumaya bırakın.
- Boyama bittikten sonra boyadığınız alanın uzunluğunu ölçün ve kaplayacağınızı camı buna göre kesin. Set arasını, tezgahın yaklaşık 3 mm üzerinden başlatın. Daha sonra arada kalan boşluğu dolgu malzemesiyle doldurun.
55 metrekarelik evde çok renkli stiller karması
Happy Chic stili: Renkli, cesur, kuralları hiçe sayabilen bir tarz