Peynirli kiş tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzetli tarifi hazırlamak için öncelikle kiş hamuru hazırlamanız gerekiyor. Biz de sırasıyla kiş hamuru için gerekli malzemeleri, hamurun hazırlanışını ve peynirli kiş yapılışını anlattık. İşte adım adım peynirli kiş tarifi…
140 g un
115 g soğuk tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
Tüm malzemeleri rondo ya da mutfak şefiyle birleşinceye kadar karıştırın. İki yağlı kağıt arasında 2 cm kalınlığında açın ve dolapta 1 saat dinlenmeye bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. 24 cm’lik kiş kalıbını yağlayın ve hamuru içine serip kenarlarını bir bıçak ya da oklavayla kesin. Hamurun tabanına bir çatalla delikler açın. Üzerine bir yağlı kağıt serin ve şişmemesi için üzerine ağırlık olarak kullanmadığınız bakliyat koyun. Hamuru fırına koyun ve 15 dakika pişirin. Üzerindeki bakliyatları ve yağlı kağıdı alıp 5 dakika daha pişirin.
Biberiyeleri ve kuru domatesleri doğrayın. Lor peyniriyle karıştırıp pişmiş kiş hamurunun içine boşaltın. Yumurta, krema, süt ve tuzu iyice çırpıp peyniri kapatacak şekilde üzerine dökün. 180 dereceye gelmiş fırında 15-20 dakika civarı pişirin. Sıcak ya da ılık servis edin.
AFİYET OLSUN!
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…