Bu burger ile baharat severleri mutlu edebilirsiniz.
Bu burger ile baharat severleri mutlu edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 25 dakika
İPUCU: Tadını zenginleştirmek için bir gün önceden marine edebilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
• 1 çay kaşığı peri-peri baharatı
• 1 diş sarımsak, ezilmiş • 1 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 yemek kaşığı limon suyu • 2 tavuk göğsü fileto, kelebek şeklinde ikiye açılmış • 100 gr sucuk, dilimlenmiş • 4 adet ekşi mayalı sandviç ekmeği, ikiye bölünmüş ve kızartılmış Servis için: • Mayonez, marul, beyaz peynir ve fesleğen yaprakları
YAPILIŞI
Peri-peri baharatı, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın ve tavuğun her iki tarafına sürün. Bir ızgara tavasını sıcak olana kadar ısıtın. Tavuğu koyun ve her iki tarafını 3-5 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavuğu tavadan çıkarın ve bir kenara alın. Sucuk dilimlerini tavaya ekleyin ve her iki tarafını 2 dakika pişirin.
Ekmeklerin üzerine mayonez sürün. Tavuk parçası, marul, sucuk dilimleri, ufalanmış beyaz peynir ve fesleğen yapraklarını yerleştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI KALORİ 318 YAĞ 12 gr DOYMUŞ YAĞ 4 gr KARBONHİDRAT 24 gr