Organik sabun tarifimiz ile kendi el yapımı sabunlarınızı oluşturun. Tamamen soğuk yöntem kullanarak yaptıkları şifalı ve harika kokulu sabunlarıyla bilinen The Sabun ile keyifli ve renkli bir çalışmaya imza attık.
Katıyağları mikrodalgada eritin. Homojen bir karışım elde edebilmek için sırasıyla kaseye koyup karıştırın. Tamamen karıştığından emin olduktan sonra alkaliyi yani sabun bazını ekleyin. Bu esnada dikkatli olmak gerekiyor. Yavaşça çırptığınızda alkalinin yağları sabuna çevirdiğini görebilirsiniz.
Bu karıştırma işlemine yağların alkali ile tamamen birleştiğine ve hiç yağ görüntüsü kalmadığına emin olana dek devam edin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra sıra renklendirmeye geliyor. Burada tamamen bitkisel gıda renklendiricileri kullanmaya özen gösterin.
İstediğiniz rengi elde edene dek renklendiriciyi ekleyebilirsiniz. İstenirse içine bitkiler, rendelenmiş sabun eklenebilir.
Eklenecek lavanta, yeşil çay gibi bitkiler sabuna peeling etkisi katar. Bu yağ sabuna aromaterapik etki kazandırır. Bu yüzden seçimi önemlidir. Lavanta yağı cilt yaşlanmasına neden olan gerginlik, stres ve inflamasyonu engellemeye yardımcı olurken portakal yağı ciltte kolajen üretimini teşvik ederek genç görünmesine yardımcı olabilir.
Esansiyel yağ eklendikten sonra sabununuzun yapımı tamamlanmış oluyor. İstenirseniz üstünü süsleyebilirsiniz. 2 gün sonra kalıptan çıkarıp dilimleyin. Kullanabilmek içinse 4 hafta kürlenmesini bekleyin. 4. haftanın sonunda % 100 doğal bir sabun elde etmiş olursunuz.
Palm yağı: İçeriğindeki yoğun E vitamini sayesinde anti-aging ve anti-oksidan özelliğine sahip. Ciltteki ölü deri ve kir tabakasını ortadan kaldırırken cilde elastikiyet özelliği kazandırır.
Hindistan cevizi yağı: İçeriğindeki potasyum, magnezyum, çinko besinleri, C ve E vitaminleri ile sabuna cildi besleme ve nemlendirme özelliği kazandırır.
Shea Butter (Karite yağı): Oldukça zengin olduğu A ve E vitaminleri sayesinde anti-aging özelliğe sahiptir, cilde elastikiyet kazandırır.
Hint yağı (Castor): Yoğun derecede nem tutma özelliği var. Ortamdaki nemi cildinizde tutar ve cildinize nem kazandırır. Oranını artırmak sabunu sertleştirir.
İstediğiniz renk ve kokularla yapacağınız sabunları sevdiklerinize hediye edebilir ya da banyonuzda sergileyebilirsiniz.
Zorluk Derecesi: Kolay
Sabun bazını çelik bir kabın içerisine alıp benmari usulü eritin. İçine istediğiniz kokulardan ya da yağlardan katarak karıştırmaya devam edin. Hemen ardından yine içerisine istediğiniz renkte sabun boyası katıp renklendirebilirsiniz. Kullanacağınız kalıp eğer kurabiye kalıbı ise kalıbın kenarlarını silikonlayıp yağlı kağıt üzerine yapıştırın. Hemen ardından hazırladığınız bazı, içine çiçek ya da farklı otlar ekleyerek kalıplara bölüştürün ve katılaşmasını bekleyin.
Evde sabun yapımı | El yapımı sabun tarifi
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…
Yorumları gör
Soda ve yağların oranları veya ölçüleri nedir peki?