Bahçe mevsimi geldi. Peki bahçeniz mevsime hazır mı? Ağaçlar ve çimenler ne durumda? Unutmayın bahçedeki bitkilerinizin ya da çimenlerinizin de sorunları olabilir! Önemli olan nedenini ve ne yapacağınızı bilerek onları hayata döndürebilmektir.
AĞAÇLAR
Yapraksız dallar varsa öncelikle tırnağınız ile dalın kabuğunun üst tabakasını kazıyın. Eğer altı yeşil ise hala yaşıyor, eğer kahverengi ise malesef ölmüş demektir.
Dal ölmüşse kesmeniz gerekir Budama makası ya da bir testere ile dalı kesin. Böylece ağacınızın kurumasını engelleyin.
Dal canlı ise ilk etapta yapacak bir şey yoktur Toparlanması için zamana ihtiyacı var. Ona gelecek sezona kadar zaman tanıyın.
Beyaz pamukcuklar varsa
Onlar aslında böcek Sizin beyaz pamukcuklar olarak gördüğünüz şeyler aslında böcek. İlk olarak beyaz pamukcuk olarak gözüken bu böcekler sonrasında kahverengine dönüşecek ve pul pul dökülecek.
Böcek ilacı sıkın Sprey ile böcek ilacı sıkarak hem yaprak bitlerini hem de yumurtalarını hızlı bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.
Uğur böceklerini bekleyin Uğurböcekleri yaprak bitlerini ve bu pamukcukları yediğinden doğal bir dönüşüm sağlar.
ÇİMEN
Kahverenhi lekeler varsa
Daha fazla su Çimleriniz muhtemelen sadece susamış. Sabahları onları sulayın.
Kurt var mı? Çimleri aralayarak toprağı eşeleyin ve kurt olup olmadığını kontrol edin. Çünkü kurtlar çimleri yiyor olabilir.
Çimleri yanlış mı biçiyorsunuz? Bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz.
Çimleri nasıl biçmeli, nasıl sulamalı?
Çim bakımının ana unsurları sulama, ilaçlama ve biçmedir. Sulama her türlü bitkide olduğu gibi çimler açısından da hayati öneme sahiptir. Çimlerin biçilmesi göründüğü kadar basit bir işlem değildir. Tam tersine, çim biçimi, belirli detaylara dikkat edilmesi gereken teknik bir işlemdir. Yağışı bol dönemlerde çimler çabuk uzadığından böyle dönemlerde çimlerin haftada iki kere biçilmesi gerekmekle beraber, daha kuru havalarda haftada bir ya da hatta bazen daha seyrek biçmek yeterli olur. Biçim tamamlanır tamamlanmaz çimler sulanmalıdır.