Kanepe döşemesi, duştaki kireç lekeleri, çöp kutusu, dış mekan aydınlatmaları gibi temizlenmesi zor olan eşyalarımızı nasıl pratik bir şekilde temizleyebiliriz?
Keşke bir sihirli cinim olsaydı ve neyi nasıl temizleyeceğimi bana bir çırpıda anlatıverseydi diye düşünüyorsanız, çok şanslısınız; çünkü tam yerine geldiniz.
İç mekanda son derece havalı görünen bu bitkilerin de temizliğe ihtiyacı var. Bu tarz büyük yapraklı ve büyük bitkileri temizlemeninse tek bir yolu var: Her bir yaprağı elinize alıp nemli ve ılık suyla tek tek silmek. Suyun çok soğuk olmadığından emin olun çünkü çiçek yapraklarının şoklanmasına sebep olabilirsiniz. Çiçeğinizin büyümesini durdurabilirsiniz.
Pırlanta yüzük ya da mücevherlerinizi temizlemenin en iyi yolu ılık su ve bulaşık deterjanıdır. Yumuşak bir bezle nazikçe silmeniz yeterli. Pırıl pırıl parladığını göreceksiniz.
Kanepenizin döşemesini temizlemenin en iyi yollarından biri elektrik
Öncelikle elektrik bağlantılarını ve ampulleri sökmeniz gerekiyor. Böceklerin pisliklerini temizlemek içinse yüzeyi tırtıklı bir bez ya da süngere ihtiyacınız var. Temizleyici olarak köpük spreyleri ya da cam
temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Cam fırın panelleri de inatçı lekeleri çıkarma konusunda can sıkıcı olabiliyor. Karbonat, sirke ve mikrofiber bez üçlüsü lekeleri çıkarma konusunda en iddialı üçlü diyebiliriz. Hem doğal hem de hesaplı bir yöntem.
Es geçilen bu küçük detay aslında binlerce bakteriye ev sahipliği yapan bir yuva olabilir. Şişe kapakları ya da su içtiğiniz ağız kısımlarında bakteriler gözle görülmeyen ince bir film tabakası oluşturur. 100 derece kaynar su, ince bir fırça ve bulaşık deterjanı yardımıyla bu kısmı düzenli aralıklarla ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Deri üzerine damlayan lekelere hiç beklemeden müdahale etmeniz gerekir. Lekeler kuruduktan sonra derinin çatlamasına sebep olacağından hemen bir fırça yardımıyla temizlemek en doğrusu. Beyaz sirke ise deriyi temizlemenin en güzel yollarından.
Çamaşır suyu bu sorunun bir cevabı değil. Kireç temizlemenin en iyi formüllerinden biri hidrojen peroksittir. İçinde bu madde olan bir temizleyiciyi spreyli bir şişe içine boşaltıp suyla karıştırarak kirecin üzerine sıkabilirsiniz. Uygulama sonrası kirecin olduğu yerlerin bembeyaz olduğunu göreceksiniz.
Eğer inox ya da çelik bir çöp kutunuz varsa dışını paslanmaz çelik temizleyicilerle temizleyebilirsiniz. İçini ise düzenli aralıklarla yıkayıp nemli kalmamasına özen göstererek kurutun. Kötü kokuları sonlandırmak için ise limon yağı damlatabilirsiniz.
Islak mendilleri boş verin. Çünkü içindeki sıvı temizleyiciler iz bırakabilir. Ekran temizlemenin en iyi yolu mikrofiber bezdir. Yuvarlak hareketlerle temizleyebilirsiniz.