Çocuğunuzun odasında
harikalar yaratın

dergisi sizin için seçti

Çocuğunuzun odasını yenilerken artık onun büyüdüğünü ve kendi isteklerinin de bulunduğunu göz önünde bulundurun. Basit ve keyifli değişikliklerle ona içinde bulunmaktan zevk alacağı bir oda hazırlayın.

Günümüz çocukları erken yaşta kişiliklerini geliştirerek kendi odalarını kendileri planlamak istiyorlar. Bu yüzden zevk ve beğenileriniz çocuğunuza dayatmayın. Onların kendi zevklerini ön plana çıkarmalarına yardımcı olun. Özellikle renk seçerken onların sevdiği renkleri kullanmaya çalışın. Eğer canlı ve çarpıcı renkleri seviyorlarsa bırakın odalarında kullansınlar. Çünkü renkler çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarır. Odada dört rengi bir arada kullanmanız mümkün. Ama daha fazlasının karmaşa yaratacağını da aklınızdan çıkarmayın.

Çocuğunuz odasında uyuma, depolama ve çalışma alanları oluşturmanız gerekiyor.  Özellikle genç odalarında onlar için ayrı bir çalışma alanı oluşturmanız mutlaka gerekiyor. Okuma alanını da burada çözümlemeniz mümkün. Kız çocuklar için pembe gibi renkli çözümlere de yönelebilirsiniz.

Çocuğunuz için temalı odalar da yaratabilirsiniz. Onların ilgi alanlarının yer aldığı tekstiller, duvar kağıtları ve aksesuarları tercih etmeniz mümkün. Böylece onlar için daha eğlenceli bir alan da yaratmış olursunuz. Üstelik sıkıldıklarında bu temaları rahatlıkla da değiştirebilirsiniz.

Oyuncak sandıkları ile odalarındaki dağınıklığı engelleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu güvenlik. Çoğunlukla ahşap olan bu sandıkların yaylı kapağı hızla kapanıp istenmeyen kazalara neden olabilir. Sandık kapalı halde iken parmak girecek boşluk bırakmak ve kaliteli mekanizma kullanmak en iyi çözüm. Sandığın tekerlekli olması da kullanım ve temizlik açısından faydalı bir konu.

Yatak altları:
 Eğer yatağınızın yüksekliği uygunsa altını harika bir depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Plastik kutular veya sepetler içindeki eşyaları bu alanda saklayabilirsiniz.

Çift işlevli mobilyalar kullanın. Bir dresuardan hem masa hem de depolama ünitesi olarak yararlanabilirsiniz. Ya da bir komodini kitaplık olarak da kullanabilirsiniz.

Onun için sıcak bir okuma alanı oluşturun. Küçük bir kitaplık, sevimli bir okuma lambası ile onun kitap okuma isteğini de artırabilirsiniz.

Bu bir ilandır.