Elma ile yapılan lezzetler hoşunuza gidecek. Tatlıdan çorbaya, yemekten atıştırmalığa kadar her yiyeceğe uyum sağlayan elma ile neler yapılabilir? Evim Dergisi arşivinden 4 tarifi deneyebilirsiniz.
Elmanın karşı konulması zor cazibesi bu kez hem şekli, hem de tadıyla Evim’in mutfağına ilham verdi.
MALZEMELER
Elmaları ve karnabaharı küp küp doğrayın. Tencereye aktarıp süt ile kremayı ekleyin. Orta ateşte 20 dakika pişirin.
Ocaktan alın, muskatı, tuzu ve beyaz biberi ekleyip blenderda püre haline getirin.
Tekrar ocağın üzerine alın, birkaç taşım kaynatıp sıcak sıcak servis yapın.
Tazelenin
Yeşil elmanın detoks gücünden faydalanarak kış sebzeleri ile yaptığınız çorbalara ilave edebilirsiniz.
MALZEMELER
Etleri nohut büyüklüğünde küçük küçük doğrayın ve iyice ısıtılmış küçük bir tencereye aktarıp suyunu salıp çekene dek yağsız olarak pişirin.
Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin. Bulguru da ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın.
Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Ateşi kısın, suyunu çekene dek pişirin. Bulguru ocaktan alın, incecik kıyılmış yeşillikleri, tuzu, kuru reyhanı ilave edin.
Elmaların etli kısımları kalacak ve tabanını delmeyecek şekilde sebze oyacağı ile oyun. İç malzemeyi paylaştırın. Üzerine birer çay kaşığı
tereyağı yerleştirin.
Kapağını da kapatıp her bir elmayı yağlı kağıda sararak bohça şekline getirin. Fırın tepsisine yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
Formunu kullanın
Elmaları tıpkı biber gibi doldurabilirsiniz. Daha az pişirerek çok daha diri görünmelerini sağlayabilirsiniz.
MALZEMELER
Elmaların kabuğunu soyun, tarçın ve şeker ilave edilmiş kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Kek kırıntılarını servis kaselerine paylaştırın. Ortasına haşlanmış elmaları yerleştirin. En son acı toz biber ile birlikte benmari usulü eritilmiş çikolatayı dökün. Ilık ılık veya soğuyunca yiyin.
Çelenk nereye?
Çelenkler servisin bir parçası neden olmasın! Kış aylarında sıcak yemekleri sunmak kadar sıcak bir fikir.
MALZEMELER
İki orta boy elmayı küp şeklinde doğrayın. Üzerini örtecek şekilde su ekleyin. Elmaları yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp püre haline getirin. Püreniz hazır! Büyük elmayı dilimleyici (mandolinle de olur) yardımı ile incecik dilimleyin.
Yağlanmış küçük kek kalıplarına, fotoğrafta gördüğünüz gibi çanak oluşacak şekilde yerleştirin. 1 çay kaşığı tereyağında çekilmiş ceviz içlerini kavurun. Yumurtalar ve şekeri iyice çırpın.
Suyu, zeytinyağını ve elma püresini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unları, çekilmiş eviz içini, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını da ekleyin. Spatula ile malzemeyi birbirine yedirin.
Kek hamurunu elma dilimli küçük kek kalıplarına paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ
Elmalı kurabiye tarifi için lütfen tıklayın.
Daha fazla yemek, tatlı, çorba gibi tariflere “Yemek Tarifleri” sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Birbirinden lezzetli tarifler Evim Dergisi’nde…
Çay saatine çok yakışan tarifler
Kalpli tart pasta nasıl yapılır? Çok romantik bir tarifimiz var
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…