Mutfak temizliğini yaparken her alanı farklı şekilde temizlemek gerekiyor. Peki bunların hangi alanlar olduğunu ve nasıl temizleneceğini biliyor musunuz?
İlginizi çekebilir: Tezgah alınlığı modelleri ve örnekleri ile yenilik zamanı
Nemli bir bez ile silip kurulayın. Arada tezgahınızı yağlayın.
Aşındırmayan bir temizleyici ve nemli bir bez ile silin. Asidik bir temizleyici kullanmayın.
İlginizi çekebilir: Fayans nedir? Fayans ile seramik arasındaki farklar
Yumuşak bir bezle arada silin. Gerektiğinde ılık su ile ıslatılmış bir bez ve uygun temizleyici ile temizleyin. Eğer yüzeyine su damlarsa hemen kurulayın. Üzerinde limon gibi asidik şeyleri kesmeyin.
İlginizi çekebilir: Mermer tezgah mı, corian tezgah mı? İşte özellikleri
Laminat: Yumuşak bir bez ve uygun temizleyici ile silin.
Paslanmaz çelik: Üzerinde rahatlıkla parmak ve su izi kaldığı için düzenli olarak silmeniz gerekir. Yine yumuşak bir bez ve uygun temizleyiciyi kullanın.
İlginizi çekebilir: Mutfak pratik şekilde nasıl temizlenir? 12 adımda mutfak temizliği
Zemin: Mutfak zemini en çabuk ve çok kirlenen yerlerden biridir. Bu alanda işinizi kolaylaştırmak için elinizin altında bir mop bulundurun. Yemek yaptıktan sonra zeminin üzerinden yüzey temizleyici eklenmiş su ile geçerseniz lekelerin önüne rahatlıkla geçersiniz.
Eviye: Eviyenizi sürekli olarak temizlemeniz gerekir. Bu alanı temizlerken genel kural sert temizleyici madde ve fırça kullanmamaktır. Çünkü eviyenin içini çizebilirsiniz. Eviyenin içindeki yağ birikintilerini uygun bir mutfak temizleyicisi ve yumuşak bir bez ile temizleyin. Temizledikten sonra içini bir bez ile kurulayın.
İlginizi çekebilir: Fırın ve ocak temizliği nasıl yapılır? Temizliğin püf noktaları
Temizliğe başlamadan önce ocağınızın ya da fırınınızın kapalı olduğundan ve sıcak olmadığından emin olun. Çünkü sıcak bir zemini ıslak bez ile temizlemeye çalışmak, buharlardan dolayı oluşan yanıklara davetiye çıkarır. Ocağınızın üzerine dökülenleri düzenli olarak silmek temizlik yükünüzü hafifletir. Her kullanımın ardından ocağınız soğuduğunda nemli bir bezle hafifçe silebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Cam ocak seçerken nelere dikkat etmeli? Su lekesi nasıl çıkar?
Metal kısımları ise bulaşık deterjanı ve sünger ile etkili bir biçimde temizleyebilirsiniz. İnatçı lekeleri de leke çıkarıcı temizlik maddeleri ve bir bez ile hemen temizleyin. Ocağınızın ve fırınınız açma kapama düğmeleri çıkabiliyorsa, onları sıcak ve sabunlu suyla yıkayıp kurutun. Temizlik maddesi, mekanizmanın içine kaçıp göstergelerin bozulmasına neden olabilir.
İlginizi çekebilir: Ocak taşması nasıl engellenir? Ocak taştığı zaman nasıl temizlenmeli?
Fırın kapaklarının neredeyse hepsi kolay temizlenebilmesi için sökülebilir olarak dizayn edilmiştir. Fırınınızın kapağını yerinden çıkardıktan sonra dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta vardır. Öncelikle çok fazla su içinde bekletmemelisiniz çünkü bu bazı bölgelerinde paslanmaya neden olabilir. Ayrıca kullanacağınız bez sert yüzeyli olmamalıdır.
Fırınınızın içini temizlemek için çeşitli temizlik malzemeleri kullanabilirsiniz ancak dikkat etmeniz gereken nokta metalleri kazımamaktır. En uygunu ise fırın temizliği için üretici firmanın önermiş olduğu ürünü kullanmaktır.
İlginizi çekebilir: Mikrodalga nasıl temizlenir? Sirke ile tertemiz olsun
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…