Mutfakta alfabetik düzen

Neredeyse her mutfak yerleşiminde bir üçgen bulunur. Bu üçgen yıkama, pişirme ve buzdolabı arasındaki ideal çalışma alanını sağlar.

“I” MUTFAKLAR

Tek bir duvarda planlanmış bir düzendir. Küçük gibi görünmesine rağmen pratik bir çalışma düzeni sağlar. Odak noktası tek bir yüzey olacağından mutfak alınlığının ilgi çekici olması tercih sebebi olabilir. Ekstra depolama alanı yaratmak için mutfağınızın dolaşım alanını engellemeyecek dar üniteler tercih edin. Eğer mutfağın eni izin veriyorsa bir yemek masası ilave edebilirsiniz.

Mutfak, Bauhaus.

Pierina mutfak, Kelebek.

ADA ŞEKLiNDEKi MUTFAKLAR

Geniş mutfakları kendi içinde çalışma kategorilerine ve kullanım alanlarına göre ayıran mutfaklardır. Sosyal ve keyifli alanlar da yaratır. Ada ünitenizi adanızın tipine göre planlayın; örneğin sadece masa ve depolama alanı olarak mı kullanılacak yoksa aynı zamanda pişirme ya da yıkama gibi bir amacı olacak mı? Hareket etmek için yeterli alanınız her zaman bulunur. Mutfak adaları, ada tipi mutfakta sosyalleşmenin odak noktasıdır. Ada ünitenizin stilinin mutfağın geri kalanıyla uyum içinde olmasına dikkat edin.

Stosa Mutfak.

“G” TİPİ PENINSULA MUTFAKLAR

Tıpkı peninsula gibi çok dar bir geçiş alanı/geçit ya da kapısı vardır. Tek bir alanda planlanabileceği gibi (açık mutfaklarda) bir odanın sadece kapısı hariç olacak şekilde tüm yüzeyleri de kapsayabilir. Genelde G harfinin kısa ucu yemek alanı olarak planlansa da eğer sizin mutfağınız yeterince büyük bir G ve depolama alanlarınızda oldukça fazla ise yemek masanızı dilediğiniz bir noktasında konumlandırabilirsiniz. Elektronik mutfak gereçlerini işinizi kolaylaştırmak adına tek bir noktada gruplayın. G tipi mutfağınızı planlarken buzdolabı, pişirme ve yıkama alanındaki üçgeni bozmamaya özen gösterin.