Mug cake tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifle yemenin keyfine varın, mutfağınızda hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşın…
Mug cake tarifi ile karşınızdayız. Yemek yemek kimi için üzerine çok düşünülesi bir konu değilken, kimileri için iyi malzemelerle hazırlanmış lezzetleri keşfedip bulmak ve bir güzel ziyafet çekmek, hatta bunu sevdikleriyle paylaşmak anlamına gelir. Göktürk’te yeni açılan Eaters’ın menüsünden seçtiğimiz bu tarifle yemenin keyfine varın, mutfağınızda hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşın…
GEREKLİ MALZEMELER
4 adet yumurta sarısı
125 g pudra şekeri
110 g ince çekilmiş toz badem
1 adet portakal kabuğu rendesi
6 adet yumurta beyazı
50 g toz şeker
75 g un
75 g eritilmiş tereyağı
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını 125 g pudra şekeri ile çırpın, daha sonra toz badem, toz şeker ve portakal kabuğunu ilave edin. 6 adet yumurta beyazı ile 50 g şekeri köpürünceye kadar çırpın ve yumurta sarısı karışımına ekleyin. Un ve eritilmiş tereyağını da ekleyip karıştırın. Kalıpların 3/4’ünü kek malzemesi ile doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 dakika ön buhar vererek 35 dakika pişirin.
Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş GOZZI • Fotoğraflar: Ozan KUTSAL – EVBAHÇE