Mobilyadaki çizikler nasıl giderilir? İşte 8 kolay yöntem
Mobilyadaki çizikler nasıl giderilir? Koltukta, masada ya da parkede oluşan çizikleri yok etmek kolay. 8 farklı çözüm yolunu derledik.
Mobilyadaki çizikler hepimizin sık karşılaştığı sorunlardan biri. Görüntünün kötü ve mobilyanın eski görünmesine neden olan çizikleri yok etmenin yolları nelerdir? Sizler için mobilyadaki çizikler nasıl kapatılır? sorusunun yanıtlarını derledik.
Mobilyadaki çizikler nasıl giderilir? İşte farklı çözüm yolları…
VAZELİN İLE MOBİLYA ÇİZİKLERİNİ GİDERME
Mobilyadaki çiziğin olduğu alana vazelin sürerek akşam saatlerinden sabaha kadar bekletin. Ahşap kabaracak ve çizik dolacaktır. Daha sonra fazla vazelini silebilirsiniz.
ÜTÜ İLE MOBİLYADAKİ ÇİZİKLERİ GİDERME
Çizik çok derin değilse, daha belirsiz hale getirmek için ütü kullanabilirsiniz. Sıcakta hacmi genişleyecek olan mobilyanın çiziği kapanabilir. Bunun için çizik alanın üzerine nemli bez serin ve ütüleyerek ısıtın. Alan genişleyerek çizik belirsiz hale gelecektir.
KAHVE VE SİYAH ÇAY İLE MOBİLYA ÇİZİKLERİNİ GİDERME
Kahve ve siyah çay mobilyadaki çizikleri gizlemek için etkili olabilir. Bunun için bir bardak poşet çay kullanabilirsiniz. Bir paket poşet çayı 2 yemek kaşığı kaynar su ile birkaç dakika demleyin. Bir parça pamuğu çayda ıslatarak mobilyanın çizik alanını silin. Diğer yöntem ise kahve. Az miktarda sıcak suyla karıştırdığınız filtre kahve ile koyu bir karışım oluşturun. Bu karışımla mobilyadaki çizikleri silebilirsiniz.

ARABA PASTA CİLASI LE MOBİLYA ÇİZİKLERİNİ GİDERME
Araba pastası kaportadaki çizikleri giderir cila ise yeniden parlatır. Bu ürünleri mobilyalarınız için de kullanabilirsiniz. Ancak ürünleri çizik olmayan yüzeylere sürmeyin.
RÖTUŞ KALEMLERİ İLE ÇİZİKLERİ GİDERME
Rötuş kalemleri ahşap çiziklerini gidermek için kullanılır. Bu kalemlerden alarak çizik alan üzerinde kullanabilirsiniz. Mobilya renginizle tam eşleşen bir keçeli kalem de işinizi görebilir. Eğer varsa vernik ile parlatmanız da iyi olacaktır.
SİRKE VE YAĞ
Benzer şekilde, ahşap çizikleri ve çatlakları parlatmak için 1/2 bardak sirkeyi (elma sirkesi veya beyaz sirke en iyi şekilde işe yarar) 1/2 bardak yemeklik yağla karıştırabilirsiniz. Çözeltiye mikrofiber bir bez batırın ve ardından çizik geçene kadar ahşap yüzeyi iyice ovalayın. Yağ, çatlakları şişirip dolduracak, sirke ise ahşabı nazikçe yok edecektir.
CEVİZ
Cevizi çizik alana sürerseniz, görüntünün düzeldiğini görebilirsiniz.
FISTIK EZMESİ
Cevizlerin hasarlı ahşap üzerinde harikalar yarattığı bilindiğinden, görünüşe göre yer fıstığının da yapması şaşırtıcı değil. Ahşap mobilyalarınızı biraz iyileştirmek için biraz fıstık ezmesi sürün, yaklaşık bir saat bekletin, ıslak bir bezle silin ve ardından parlatın. Yeni gibi iyi!
MOBİLYADAKİ DERİN HASARLAR NASIL TAMİR EDİLİR?
Mobilyanızın cilası soyulmaya başlamış ve her tarafı çiziklerle dolmuş ise, aynı zamanda sert cisimlerin düşmesinde kaynaklı küçük delikler oluşmuş ise bu çözümlerin dışında bir onarım çalışması yapmanız gerekir.
BİRİNCİ ADIM: CİLANIN TAMAMEN SÖKÜLMESİ
Yıpranmış ahşap üzerindeki cilanın tamamen yüzeyden sökülmesi gereklidir. Makinesiz gerçekleştirilmesi sizi oldukça yoracaktır. İlk olarak olarak 40 kum zımpara kullanmalısınız. 40 kum oldukça yıpratıcıdır ve cilayı kolayca sökecektir.
40 kum zımpara ile zımparaladığınız ahşabı 120 kum zımpara ile pürüzsüz hale getirip 220 kum zımpara ile boyanın tutabileceği ideal hale getirmelisiniz.
İKİNCİ ADIM: TOZDAN ARINDIRMA
Zımparayı bitirdikten sonra tozdan tamamen arındırmalısınız. Sadece nemli bez ile temizleyebilirsiniz. Yüzey tamamen kuruduktan sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
ÜÇÜNCÜ ADIM: MACUN İLE DOLDURMA
Yüzeydeki boşluklar için ahşabınızın renginde macun kullanmalısınız. Boşluğa macunu doldurun ve üzerinden zımpara ile geçerek yüzeydeki boşlukları eşitleyin.
DÖRDÜNCÜ ADIM: BOYA VE CİLA
Ahşap tamiri için uygun boya ve cilayı artık sürebilirsiniz. Rulo fırça ile boyarken detay fırçası ile de köşeleri boyayın. Her yere eşit boya uyguladığınıza emin olun.
Parke tamiri nasıl yapılır?
Öncesi sonrası görüntülerle kolay mobilya yenileme tarifleri
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kanatlı karıncadan nasıl kurtuluruz? Kanatlı karınca neden olur? -
Basit ses yalıtımı nasıl yapılır? Komşuya ses gitmemesi ya da eve ses gelmemesi için yapılabilecekler -
Makyaj süngeri nasıl temizlenir? Evde detaylı temizlik -
Dolapta ve giysi odasında depolarken alan kaybettiren 10 hata -
Sorunsuz çalışan, pırıl pırıl bir duş için yapılması gerekenler -
Kahve makinesi nasıl temizlenir? Ne sıklıkla temizlenmelidir? -
Yoga matı nasıl temizlenir? Yoga matını kimyasallar olmadan temizlemenin kolay yolu -
Mart ayında evde yapılması gerekenler -
Çarşaflar nasıl yıkanır? Kaç günde değiştirilmeli? -
Şişme mont nasıl yıkanır? Deterjan seçimi, yıkama, kurutma -
Evde güve neden olur? Güvelerden nasıl kurtulabilirim? -
Evinizdeki Yüksek Nem: 5 Belirti ve Çözüm Yolları
Yorum Yaz