Beyaz Fırın’ın genel müdürü Nathalie Stoyanof Suda’nın Caddebostan’daki evi yılbaşına hazır. Mutfağından mis gibi kokuların yükseldiği, lezzeti bol bir ev burası…
Nathalie Hanım Caddebostan’da yer alan evine bundan 11 yıl önce taşınmış. Evi tercih sebepleri merkezi ama yeşillikler içinde olmasıymış. “Yeşillik olgusu bizim için çok önemliydi. Mutfakta yemek hazırlarken camdan dışarı baktığımda mevsimin dokusunu hissedebildiğim bir çınar ağacı var. Bu benim için çok kıymetli. Lokasyon olarak da yaşam şeklimize çok uygun, sahil yoluna yakınlığı olması nedeniyle ben yürüyüş yapıyorum, eşim ise işine bisikletle gidiyor.”
Eve ilk taşındıklarındı komple yenilemişler. İlk önce daha ferah olması için kapalı mutfak açık hale getirilmiş. Önceden daha küçük olan balkonu salondan metrekare alarak büyütmüşler: “Her zaman balkonlar evin içine katılır, biz ise tam tersini yaptık. Salonumuzu küçülterek balkonumuzu büyüttük. Katlanır cam yaptırarak bu alanı kışın da kullanılacak hale getirdik. Kendimize 8-9 ay kullanabileceğimiz bir keyif alanı yarattık.”
Oturma grubunda yeşil rengi tercih etmişler. Bunun nedeni ise yeşilin her renkle uyum sağlamasıymış. Evde genel olarak soft ve onları yormayan renkleri seçmeye özen göstermişler. Evi döşerken onlara kimse yardımcı olmamış, çift sevdikleri ortak noktaları bularak bunları uygulamışlar.
Mutfak Nathalie Hanım için evin yaşam merkezi. Mutfak tasarımı ise özel olarak yaptırılmış.
Ev sahipleri balkonu küçük buldukları için salondan metrekare alarak bu alana ekleyip büyütmüşler. Bu alana bir barbekü de planlamışlar.
Evin küçük kızının odası Vibel’den alınmış. yatak başına bir sticker uygulaması gerçekleştirilmiş. Kızların her ikisi de alerjik oldukları için odalarda halı kullanamamışlar.
Evin iki minik kızının odalarıda pembe renk ön planda. Odalarda pembe beyaz ile birlikte kullanılmış. Çiftin büyük kızının odasındaki çatılı yatağı çok severek seçmişler.
Çikolatalı Mousse (12 kişilik)
MALZEMELER: 8 adet yumurta sarısı • 350 gram toz şeker • 1 çay bardağı su • 650 gr bitter çikolata • 1 kg çırpılmış krem şanti • 150 gr çilek • 25 gr pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI: Bir kabın içerisine yumurta sarılarını koyun ve iyice çırpın. Bir tencerenin içerisine toz şekeri koyun, üzerine suyu ekleyin ve 120 dereceye kadar kaynatın. Dereceniz yoksa, karışım yoğunlaşıp, üzeri balon balon oluncaya kadar kaynatın. Yumurta sarılarınının üzerine şekerli şurubunuzu hızlı hızlı karıştırarak dökün. Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve benmari yöntemi ile eritin. Yumurtalı karışımınıza ekleyin ve karıştırın, karışım biraz soğuyunca krem şantiyi de ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Mousse kıvamını bulunca karıştırmayı durdurun ve bardaklarınıza dökün. Çileklerinizi koyun ve üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
HAZIRLAYAN GÜNSELİ BÜYÜKSAĞİŞ FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR