Mini hindi lokmaları tarifi ile Kısa sürede sofranızda sağlıklı bir Uzakdoğu rüzgarı estirin. (4 kişilik)
Kısa sürede sofranızda sağlıklı bir Uzakdoğu rüzgarı estirin.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr hindi kıyması
3 adet arpacık soğanı, ince kıyılmış
1 adet kırmızı acı biber, ince kıyılmış
1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
3 adet domates, ince kıyılmış
3 yemek kaşığı tatlı acı sos
1 limonun suyu
Biraz taze kişniş, kıyılmış
Servis için: Küçük Yedikule marulu, yaprakları ayrılmış
YAPILIŞI
Bir kasede kıyma, soğan, acı biber ve doğranmış limon kabuğu rendesini karıştırın. Tuzunu kontrol edin.
Ellerinizi biraz yağlayın, karışımı 12 parçaya bölüp yuvarlak köfteler yapın. Hepsini bir tabağa alıp bir süre dinlendirin.
Başka bir kapta domates, acı sos ve limon suyunu karıştırın, kişnişi ekleyin. Bir süre dinlendirin.
Izgara tavanızı yüksek ısıda ısıtın ve biraz yağlayın, sonra köfteleri güzelce pişirin. Servis yaparken köfteleri tek tek marul yapraklarına koyun ve hazırladığınız salsa sosunu üzerlerine paylaştırın.