Liçi House, İstanbul Rumeli Üniversitesi ile yürüttüğü iş birliğiyle pastacı ve aşçı olmak isteyenlere uluslararası geçerliliği olan sertifikalı eğitimler veriyor.
Liçi House, Rumeli Üniversitesi ile yaptığı iş birliğiyle İstanbul’da Kanlıca ve Haliç’teki 2 ayrı mutfakta kısa ve uzun dönem eğitimler veriyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (RUMELİSEM) Danışma Kurulu Üyesi ve Liçi House Genel Müdürü Mine Tükel, “Geçen yıldan bu yana pastacılık alanında eğitimler veriyoruz. Bu yıl gelen yoğun talep üzerine aşçılık ve fotoğrafçılık eğitimlerimize de başladık. Geçen yıl 60 olan öğrenci sayımız bu yıl yüzde 400 artış gösterdi. Bugüne kadar bin 500’den fazla kişiye eğitim verdik. Önümüzdeki yıl İstanbul dışında İzmir, Konya ve Bursa’da eğitim merkezleri açmayı planlıyoruz” dedi.
Pastacılık eğitimlerini Eğitim Koordinatörü Şef Sibel Karakuş, aşçılık eğitimlerini ise Şef Mehmet Bayar üstleniyor. Uzun dönem pastacılık ve aşçılık eğitimlerinde yer alan hijyen ve iş sağlığı teorik eğitimini ise Rumeli Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral sunuyor. Pastacılık ve aşçılık konusunda uzmanlaşmak isteyenlere özel bir içerik sunuluyor. Öğrencilerin profesyonel mutfak kariyerlerine tam donanımlı başlamalarını sağlayacak eğitim serisi hafta içi ve hafta sonu uzun ve kısa dönemden oluşuyor.
Hayatın eve taşındığı pandemi sürecinde insanların daha fazla mutfakta vakit geçirmelerinin özellikle gençlerin ve kadınların meslek seçimlerinde pastacılık ve aşçılığa yönlenmelerini sağladığından bahseden Mine Tükel, “Özellikle pastacılık eğitimleri konusunda kadın kursiyerlerimizden yoğun talep alıyoruz. Eğitimlere gelen öğrencilerimizin yüzde 95’ini kadınlar oluşturuyor. Kurslarımıza, evinin mutfağında harikalar yaratmak isteyenler de, bu işi profesyonel olarak yapmak isteyenler de geliyor” dedi.