Hem işinizi kolaylaştırmak hem de en zor kırışıkların üstesinden kısa sürede gelmek için doğru ütüyü seçin.
Watt’ı yüksek TS12XTRMW, Siemens. 3400 watt’lık ütü dakikada 220 gramlık şok buhar çıkışı ve yüksek kayganlık sağlayan “Titanium-glissée” tabanıyla çamaşırlar üzerinde hızlı ve kesin sonuçlar veriyor. 400 ml kapasiteli su tankı bulunan ütü geliştirilmiş “Active ControlSistemi”nde yer alan entegre buhar jeneratörü sayesinde tutma yeri tutulduğu anda buhar çıkışı başlatıyor.
Parlamaya son TDI90, Bosch. AntiShine parlatmama özelliği sayesinde ütü yaparken oluşacak parlama riskine karşı kesin bir çözüm sunuyor. iTemp özelliği, kumaşa zarar vermeyen ideal ısı ve buhar kombinasyonunu sağlıyor. Dakikada 40 gram olan sabit buhar çıkışı, şok buhar çıkışında dakikada 200 gram’a ulaşıyor. Ütü, 3200 watt.
Akıllı teknoloji Azur GC4919/80, Philips. Akıllı Çip Teknolojisi sayesinde tüm kumaşlar için en doğru sıcaklığı sağlayarak giysileri istediğiniz sırayla hiçbir ayarlama yapmadan ütülemeniz mümkün. Titanyumoksit katmanlı T-ionicGlide taban, yüzde 25 daha kaygan ve çizilmelere karşı da yüzde 30 daha dayanıklı. Akıllı kireç temizleme sistemi de bulunan ürün 2800 watt.
Bilmeniz gerekenler
Watt: Ütünün watt’ının yüksek olması onun çok çabuk ısındığını gösterir. Fakat aynı zamanda yüksek watt demek daha fazla elektrik tüketimi anlamına gelir. Bu yüzden enerji tasarruflu opsiyonları da göz önünde bulundurun.
Su tankı: Buharlı ütülerde en az 300 ml bir su tankı olmasına dikkat edin
Kesintisiz buhar: gr/dk ile ölçülen buhar miktarı kırışıkları açma konusunda anahtar özelliklerden biri. Tabandan kesintisiz buhar çıkışına sahip olan ütüler zamandan da tasarruf sağlar.
Dikey buhar: Çamaşırlar askıda bile olsa onları ütülemenize yardımcı olur, perde ve döşemeler için idealdir.
Kordon uzunluğu: Prizden ütüye kadar olan uzunluk ütü ile ne kadar rahat hareket edebileceğinizi gösterir.