Kim banyosunun daha küçük görünmesini ister? Biz değil. Günlerimize orada başlayıp orada bitiriyoruz. Banyoda kişisel bakıma dalıyoruz ve küçücük bir alan olsa bile, adım attığımız en rahatlatıcı alan gibi hissettirmesini istiyoruz.
Bu nedenle, banyonuz son derece sakinleştirici bir vaha seviyesinde değilse ve bunun sadece dekorasyon eksikliğinden mi kaynaklandığını merak ediyorsanız, sizin için inceledik. Tasarım ve organizasyon uzmanları, küçük banyolarda gördükleri ve bu küçücük mekanlara hiçbir fayda sağlamayan hataları ve bunların nasıl düzeltileceğini anlattı.
Alanınızı nasıl dekore ederseniz edin, yalnızca kullandığınız, ihtiyaç duyduğunuz ve sevdiğiniz öğelere sahip olmanız önemlidir, Böylece banyo, içinde olmayı sevdiğiniz bir alana dönüşür.
1- Her Şeyin Beyaz Olması Gerektiğini Düşünmek
Bu, evin her yerinde devam eden bir söylentidir ve belki de hiçbir yerde banyodan daha doğru değildir. Serbest tasarım anlayışı herhangi bir küçük banyoya uygulanabilir. Desiree Burns Interiors’tan Desiree Burns’ün söylediği gibi, “Küçük bir alanda koyu renkler ve cesur desenler kullanmaktan korkmayın. Küçük bir oda üzerinde büyük bir etki yaratabilir.”
Organizatör Laura Cattano , “Duvar kağıdınız varsa, tavanda ‘tavan’ beyazı yerine eşleşen bir renk kullanın, diye ekliyor. Bu küçük bir alan olabilir, ancak bu, kendinizi tutmanız gerektiği anlamına gelmez.
2- Her Şeyi Açık Raflarda Sergilemek
Dağınıklık , küçük alanların düşmanıdır. Mantıklı, değil mi? Ne kadar çok eşyanız varsa, o kadar çok eşya yer kaplar ve odanız o kadar sıkışık görünür. Cattano, “Yaygın bir hata, açık ve kapalı depolama dengesine sahip olmamaktır. Tırnak makası, diş macunu veya saç spreyi gibi güzel veya ilham verici olmayan şeyleri dışarı çıkarmak, küçük bir alanı daha da küçük hissettirir.” diyor.
Holly Blakey ise, “Banyo tezgahınızdaki eşya sayısını en aza indirin. İdeal olarak, üç kurala bağlı kalın: diş fırçası, sabun ve belki de küçük bir çiçek vazosu gibi dekoratif bir eşya.” diye anlatıyor.
3- Amaçsız Dekora Odaklanmak
Küçük bir banyoyu dekore ederken , değerli kare görüntüleri işlevsel olmayan dekoratif öğeler için boşa harcamayın. Tüm küçük alanlarda olduğu gibi, alanda bir yer kazandıran her şeyi en üst düzeye çıkarmanız gerekir. Ancak bu, güzel eşyaları feda etmeniz gerektiği anlamına gelmez.
Cattano, “Dekoratif öğelerin yalnızca dekoratif olması gerekmiyor. Güzel havlular gibi işlevsel öğelerin sergilenmesi için açık saklama alanını kullanın. Japon pamuğu veya Türk havlularını seviyorum . Yumuşaktırlar, süper emicidirler, çabuk kururlar ve katlandığında çok az yer kaplarlar.”
4- Kendinizi Banyoya Özgü Öğelerle Sınırlamak
Banyonuzun, banyoya özel olan steril, sıkıcı eşyalarla küçük bir alan değil, bir oda gibi hissettirmesini sağlamak için evinizin geri kalanına bakın. Sınırlı ekstra alana sahip bir odayı, evin başka herhangi bir yerinde olduğu gibi dekore ederek daha şık gösterebilirsiniz.
5- Duvarları da Kullanın
Ürünler genellikle tezgahların üzerine taşar ve makyaj masasının altındaki depolama alanı tükendiği için alanı darmadağın ve sıkışık hissettirir. Ancak Blakely, “Duvar alanından yararlanın – bir aynayı depolamalı bir ecza dolabıyla değiştirebilir veya ekstra depolama için asılabilen raflar kurabilirsiniz” diyor.
6- Küçük Parçaları Azaltın
Küçük alanlar küçük eşyaları sevmez. Küçük bir banyoda çok fazla küçük parçayı gruplamak dağınıklık yaratabilir ve alanı kalabalık hissettirebilir.
Cattano, “Küçük alanlarla ilgili yaygın bir hata, büyük bir parça yerine birden çok küçük şeye sahip olmaktır. İster sanat eseri olsun, aynalar, sepetler, raflar vs. sadece ölçeği göz önünde bulundurun. Santimler, küçük bir alanda büyük bir fark yaratır.”
7- Işığı ve Rengi Doğru Kullanın
Son olarak, banyonun küçük de olsa kendinize biraz zaman ayırdığınız ve kişisel bakımınızla ilgili bir alan olduğunu unutmayın ve bu da aynaya bakıp kendinizi iyi hissetmek istediğiniz anlamına gelir. Cattano, “Cilt tonunuz için gurur verici renkler kullandığınızdan emin olun. Yumuşak pembe tonlar aslında tamamlayıcıdır. Ayrıca, iyi bir aydınlatma şarttır. Loş bir yatak odası güzeldir – loş bir banyo değil.”