Kraton bitkisi bakımı nasıl olmalı? Croton petra nasıl çoğaltılır? Kraton bitkisi yaprakları bulunduğu ortamda dikkat çeken bir güzelliğe sahiptir. Sarı ve yeşil tonlarının hakim olduğu renge sahip yaprakları vardır. Uzun yıllar yaşayabilen, dayanıklı bitkilerden biridir.
Kraton bitkisi, kış döneminde haftada 1 defa, yaz döneminde yaşadığınız yerin iklimine göre değişiklik gösterse de haftada 2 defa su vermeniz yeterli olacaktır. Sulamadan önce saksıdaki toprak nemi kontrol etmeyi unutmayın! Toprak nemli ve ıslak ise sulamak için birkaç gün daha bekleyebilirsiniz. Çok fazla su verirseniz ve saksınızın drenajı iyi değilse bitkinin köklerine zarar verebilirsiniz.
Sulamadan sonra saksının altındaki kaba biriken suyu dökmeyi unutmayın. Sulama suyunun mutlaka oda sıcaklığında dinlendirilmiş su olmasına dikkat edin. Bitkiyi ayda bir olmak üzere yıkarsanız bitki canlılığını korumaya devam edecektir.
Kraton bitkisi bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise dikeceğiniz toprağın özelliğidir. Toprağın kaliteli be sağlıklı olması önemlidir. Toprak kaliteli ve sağlıklı değilse ne yazık ki bitki topraktan yeteri kadar beslenemeyecek ve ne kadar düzgün bakım sağlansada sağlıklı gelişim gösteremeyecektir.
Kraton bitkisinin saksı ve toprak değişimini ilkbahar ortalarında yani nisan ayında yapabilirsiniz.
Kraton bitkisi sağlıklı bir gelişim gösterirse boyu 2,5 metreye kadar uzar.
Kraton bitkisinde yaşanan olumsuz durumlar bitkinin yanlış bakıldığının sinyalleridir. Bitkinin yaprağının solması aşırı ve yanlış sulamanın belirtisidir. Ani ortam değişimi ve farklı ısılara maruz kalması yapraklarının dökülmesine neden olur. Kraton bitkisi için ışık önemlidir. Işık alamazsa bitki canlılığını kaybeder. Bitki enerjisini doğru kullanmak adına büyük saksıya dikilmemelidir.
Kraton bitkisini çoğaltmak için ana gövdeden çıkan sürgünleri steril edilmiş düz uçlu kesici yardımıyla kesip nemli bir toprağa dikerek köklenmesini sağlayabilirsiniz. Çoğaltılacak kökün bulunduğu ortamın mutlaka 20-25 derece sıcaklıkta olması gerekir. Üç günde bir az miktarda su ile sulanmalıdır. Kök ayırma yöntemiyle de çoğaltabilirsiniz.
2021’in en popüler bitkileri bunlar olacak: Uzmanlar açıkladı
Spor Eğitmeni Aylin Anter, Bodrum'a tepeden bakan evinde spor ile iç içe bir yaşam sürüyor.…
Yapay yılbaşı ağacı nasıl temizlenir? Yılbaşı ağacınızı her yıl ortaya çıkardığınızda temizlemelisiniz. Ancak dekorasyon öncesi…
Aralık ayında ne ekilir? Aralık ayında ekilecek, dikilecek çiçek, sebze ve meyveler nelerdir? Ay takvimine…
Evim ile ev turunun bu bölümünde Etiler'de açık plan tasarımı ile dikkat çeken modern ve…
Aralık ayında evde ve bahçede yapılması gerekenleri biliyor musunuz? Bitkileriniz için kış hazırlıklarına başladıysanız, bu…
Evim sayfalarında 2024 Aralık ayına yakışır aşk ve neşe ile dekore edilen evler, sevgi dolu…