Fırında yapılan bu tavuk burger çok da sağlıklı…
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Artan burger ekmeklerini mutfak robotunda çekip dondurucuya atabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr kemiksiz, derisiz tavuk budu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 kırmızı biber ve 1 sarı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve şeritler halinde kesilmiş
- 2 soğan, halka şeklinde doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 ciabatta ekmeği, ikiye bölünmüş
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 4 avuç bebek ıspanak yaprağı
- 4 tatlı kaşığı tatlı biber reçeli (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Tavuğu sarımsak, tavuk baharatı ve soya sosuyla birlikte bir mutfak robotuna koyun. Pürüzsüz macun benzeri bir kıvamda birleşene kadar çalıştırın. Karışımı 4’e bölün ve isterseniz yuvarlak bir kesici kullanarak 4 adet burger köftesi elde edin.
- Fırını 200 °C’de ısıtın. Biberleri ve soğanları fırın tepsisine koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Tavuk burger köftelerini de aynı fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
- Tavuk burgerleri ve sebzeleri, ara ara çevirerek 25 dakika, burgerler pişip sebzeler yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Ekmekleri hafifçe kızartın. Her birine 1 yemek kaşığı mayonez sürün ve bir avuç ıspanak yaprağı, bir tavuk burger köftesi ve ¼ kavrulmuş sebze ve reçel koyun, diğer parçasını üzerine kapatın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 538
YAĞ 23 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 42 gr