Kokina çiçeği bakımı hakkında tüm merak edilen soruları yanıtlıoruz. Yılbaşı çiçeğinin diğer adı Kokina çiçeğidir. Bu çiçek yılbaşının simgelerinden biridir. Kokina çiçeği bakımı, sulaması ve püf noktalarını Naz Irmak Saf ( Bitkili Evim) bizler için paylaşıyor.
Kokina çiçeğine benzerliği ile dikkat çeken çobanpüskülü bitkisi de yılbaşının yıldızlarından. Çobanpüskülü bitkisi ile ilgili detaylara “Çobanpüskülü bitkisi: Yılbaşının kırmızı küpeleri” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Kokina bitkisi bu tatlı ismini yunanca ‘kırmızı’ anlamına gelen sözcükten almıştır. Ayrıca bu bitkinin şaşırtan bir diğer özelliğide insanların elleriyle hazırladığı ve iki farklı bitkiyi bir araya getirmesiyle oluşturulan süs bitkisi olmasıdır.
Kokina bitkisine eğer bir yıl boyunca solmadan bakabilirseniz o kokina sahibinin bir yıl sonunda ev sahibi olacağı inancı da bitkimizin diğer özellikleri arasında yer almaktadır.
İki farklı bitkinin bir araya gelmesi ve canlılığını korumak için biraz özel bakım yapmanız gerekiyor. Aşırı sıcak ve soğuk ortamlarda bitkiye bakmamalısınız. Havadar ve aydınlık bir ortam olması gerekiyor.
Kokina çiçeği suya konulur mu? ya da nasıl sulanmalı? soruları sıklıkla merak konusu oluyor. Bu bitkinin su ihtiyacı için köklerine su verilmeli ve sulama sıklığı haftada iki kere olmalıdır. Çok sulayarak bitkinizi canlı tutamazsınız. Bu nedenle belli bir ölçüde yapmaya özen göstermelisiniz.
Kokina çiçeği yılbaşı çiçeği olarak adlandırılır. Bunun nedeni kokina çiçeği anlamının şans, mutluluk ve huzur olmasıdır. Kokina çiçeğinin şans getirdiğine inanılır.
Rivayete göre, kokina bir sonraki yılbaşına kadar bozulmadan kalabiliyorsa yeni bir ev alacaksınız anlamına gelir.
Bir buket kokina! Yeni yıl ile adeta özdeşleşen taze bir kokina buketine antrede yer verebilirsiniz.
Yılbaşı çiçeği bakımı, sulaması ve püf noktaları ile ilgili yazımızı beğendiyseniz ve bahçe dekorasyonu ile bitki bakımları hakkında daha fazla bilgi araştırıyorsanız “Bahçe” sayfamızdan pek çok öneriye ulaşabilirsiniz. Sizler için pek çok pratik dekorasyon fikri ve bitkileriniz için kolay bakım önerilerimiz var.
Ev dekorasyonu ve kendin yap fikirleri ile de evinizi baştan yaratabilirsiniz. Evinizi yenilemek, değiştirmek ya da renk katmak istiyorsanız “Dekorasyon” sayfamız tam size göre…
Rustik ve davetkar yılbaşı dekorasyonu
Devetabanı çoğaltma ve bakımı nasıl yapılır? Çiçek özellikleri
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…