Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır? sorusu, bu bitkiyi yetiştirmek ve paylaşmak isteyenler tarafından sıklıkla merak konusu oluyor. Bakımı kolay olan ve evlerde sıklıkla karşımıza çıkan kılıç çiçeğinin (Paşa kılıcı, peygamber kılıcı) bakımı ile ilgili püf noktalara “Kılıç çiçeği bakımı ve özellikleri: Evde bakımı nasıl yapılır?” yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kılıç çiçeği vejetatif olarak çoğalan bitkilerden biridir. Yani tohum dışında kendi gövde ya da yapraklarından çoğalabilen bitkilerdendir. Kılıç çiçeği (paşa kılıcı ya da peygember kılıcı adıyla da bilinir) yaprakları birkaç parçaya ayrılıp çoğaltılabilir.
Kılıç çiçeğinin kesilen yaprakların uçları bir süre dikilmeden kurumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında dinlendirilmiş su, şeffaf bir kavanoz içerisine doldurulur. Kesilen kılıç çiçeği yaprakları bu su içerisinde köklenmeye bırakılır. Köklenme sürecinde 10-15 günde bir suyu yenilenmelidir.
Bir diğer kılıç çiçeği köklendirme ve çoğaltma yöntemi ise kesilen yaprağı direkt toprak içerisine dikerek gerçekleştirmektir. Toprağı su püskürtücü yardımıyla nemlendirip, daha sonra kesilen yaprağın ucunu bu saksı içerisine yerleştirebilirsiniz.
Yaklaşık bir ay gibi bir sürede paşa kılıcı ya da kılıç çiçeği yapraklarında kökler görünmeye başlayacaktır. Dört beş ay içerisinde de toprağa dikilecek hale gelir.
Kılıç çiçeğinin ana gövdesinden sıklıkla gelen yavruları ayırarak da çoğaltabilirsiniz. Yavru kılıç çiçeklerini boyutuna uygun olan bir saksıya ve iyi bir toprağa dikebilirsiniz.
Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır? sorusunun yanıtı bu şekilde. Peki çoğalttığımız köklü yaprakları nasıl dikebiliriz?
Alt tabanı birden fazla hava deliğine sahip saksı tercih edilmelidir. Seramik bir saksı tercih edecekseniz, mutlaka alt tabanında hava deliği olmalıdır. Hava deliği yoksa, içine uygun boyutta hava delikli saksı yerleştirerek kullanılmalıdır.
Toprak olarak suyu bünyesinde tutmayan, taneli yapıda, geçirgen, süzek ve organik özelliklere sahip toprak tercih edilmelidir.
Cocopeat, orman altı toprağı ya da bahçe toprağı, torf, tüf ve dere çakıllı bir karışım kullanabilirsiniz.
Kılıç bitkisini dikmeden önce saksı toprakla yarı seviyeye kadar doldurulur. Bitki tam merkeze yerleştirilir ve etrafı toprakla desteklenir.
Toprak yüzeyi eşit ıslanacak şekilde sulaması gerçekleştirilir. Toprak nemi kurudukça sulama yapılmalıdır.
Kılıç çiçeği bakımı ve özellikleri: Evde bakımı nasıl yapılır?
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…