Kavanozda armutlu kek tarifi ilr karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaları ve toz şekeri birlikte çırpın. Şeker ve yumurtalar iyice karışınca üzerine vanilya, süt, tereyağını da ilave edip (tereyağının sıcak olmaması gerekiyor, erittikten sonra soğumasını bekleyin) karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin ve hamuru homojen bir yapıya kavuşuncaya kadar çırpma teli ile iyice karıştırın.
Geniş ağızlı kavanozların içini kekinizin yapışmaması için yağlayın. Kek malzemesini kavanozların üçte birini geçmeyecek şekilde kavanozlara paylaştırın. En son temizce yıkadığınız armutları unlayıp kek hamurunun içine batırın ve fırına verin. Yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…