Asya usulü bu somon akşam yemekleri için güzel bir seçenek.
Asya usulü bu somon akşam yemekleri için güzel bir seçenek.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
İPUCU: Bu Japon marinasyonunun yapımı çok kolay ve güzel bir aroma verir.
GEREKLİ MALZEMELER
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı mirin (ya da 1/4 çay kaşığı şeker ile karıştırılmış pirinç sirkesi)
2×125 gr somon fileto
100 gr karabuğday eriştesi
100 gr brokoli
75 gr soya fasulyesi
1 adet olgun avokado, dilimlenmiş
Sosu için: 2 çay kaşığı susam yağı, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 adet lime suyu
YAPILIŞI
Soya sosu ve mirini karıştırın. Somonun üzerine bu sosu dökün, üzerini kapatıp en az 20 dakika, vaktiniz varsa bir gece buzdolabında marine edin.
Fırın ızgarasını en yüksek ısıya alın. İçine pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz pişirme kabına somon dilimlerini koyun ve pişene kadar 5-6 dakika ızgara yapın. Bu sürede erişte, brokoli ve soya fasulyelerini kaynayan suda ayrı ayrı haşlayın ve iyice süzün.
Sos malzemelerinin tümünü birlikte karıştırın, haşladığınız sebzelerin üzerine dökün.
Tabağınıza önce erişte ve sebzeleri paylaştırın, sonra somonu üzerlerine yerleştirin. Avokado dilimleriyle birlikte servis yapın.