İncir reçeli nasıl yapılır? sorusu kış hazırlıklarını sürdüren onlarca kişi tarafından sıklıkla araştırılıyor. Sizler için incir reçeli yapımını anlatıyoruz.
İncir reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı… İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Acısını almak için 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın.
İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın.
Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın.
Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı
Reçel zamanı: Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik tarif
Daha önce denemediğiniz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…