Evde Düzen

İç mekan hasır mobilyaların temizliği ve bakımı nasıl yapılır?

İç mekan hasır mobilyaların temizliği ve bakımı nasıl yapılır? sorusu merak konusu. Kış bahçelerinde ve evlerin keyif köşelerinde sıklıkla tercih edilen hasır mobilyalar, kullanışlı oluşu ve rahat bir kullanım sağlaması ile öne çıkar. Hasır, yapı itibari ile leke tutmaz özelliğe sahiptir. Fakat hasır mobilyaların temizliğini düzenli olarak yapmak oldukça önemlidir.

Hasır mobilyalar temizlenirken dikkatli olunmalıdır. Genellikle evde bulunan malzemeler ile temizlenebilen hasır mobilyaların bakımı, temizleme talimatları göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Hasır mobilyalar doğal bir yapıya sahip olmasına rağmen oldukça şık bir görünüm sağlar. Ev dekorasyonunu tamamlayıcı niteliğe sahip olan hasır mobilyalar düzenli olarak bakıma tabi tutulduğu takdirde oldukça uzun ömürlü olabilmektedir. Hasır mobilyalarınızın temizliğini şu adımları izleyerek gerçekleştirebilirsiniz; 

HASIR MOBİLYA NASIL TEMİZLENİR?

  • Hasır mobilyaların temizliğinde fazla miktarda su kullanılmamalıdır. Direkt olarak su ile temas eden hasır mobilyaların formunda zamanla bozulma görülebilir. Dolayısı ile bu hususu göz önünde bulundurmanız önem arz eder. 
  • Hasır mobilyanızı temizlemeden önce temizleme alanının etrafını gazete ya da bez tarzı bir malzeme ile örtebilirsiniz. Böylelikle hasır mobilyadan çıkan tozun yerlere yapışmasını önleyebilirsiniz. 
  • Hasır mobilyanın temizliğine başlamadan önce kalın uçlu bir fırça temin etmelisiniz. Temin ettiğiniz kalın uçlu fırça ile hasır mobilyalarınızın tozunu almaya başlayabilirsiniz. 
  • Hasır mobilyalarınızın tozunu alırken oldukça dikkatli olmalısınız. Fırça ile nazik bir şekilde tozları temizlemelisiniz. Toz ve kirlerin yoğun olarak bulunduğu kısımları biraz daha sert bir şekilde fırçalayabilirsiniz. 
  • Hasır mobilyalarınızın tozunu dikkatli bir şekilde aldıktan sonra geniş bir kova temin etmelisiniz. 
  • Geniş bir kovaya ılık su doldurmalı ve ardından suyun içerisine bir miktar sirke damlatmalısınız.
  • Sirke, hasır temizliğinde kullanılan en etkili temizlik maddelerinden birisidir. 
  • Hazırladığınız sirkeli su karışımına temiz bir bezi batırarak bezin ıslatmalısınız.
  • Ardından fazla sudan arındırdığınız bez ile hasır mobilyanızı silmeye başlayabilirsiniz. 
  • Sirkeli su ile sildiğiniz hazır mobilyanızı kurumaya bırakabilirsiniz. 
  • Sirkenin yanı sıra hasır mobilya temizliğinde kullanabileceğiniz bir diğer temizlik ürünü ise tuzdur. Tuz, çok eski zamanlardan beri kullanılan bir temizlik maddesidir. Parlatma ve renk açma etkisi olan tuz, hasır mobilyalarınızda oluşan lekelerin de kolay bir şekilde çıkmasını sağlar. 
  • Hasır mobilyalarınızın temiz bir görünüme kavuşmasını sağlamak için bir kova içerisine aktardığınız ılık suyun içerisine 3 yemek kaşığı tuz koyabilirsiniz. 
  • Tuzlu suyu biraz karıştırarak içerisindeki tuzun erimesini sağlayabilir ve homojen bir karışım elde edebilirsiniz. 
  • Tuzlu suyun içerisine batırdığınız temiz bir bez ile hasır mobilyanızın temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Tuzlu su ile temizleme işleminden sonra hasır mobilyanızı duru bir su ile durulamanız tavsiye edilir. Durulama işleminde ise aynı adımları tuzsuz su ile gerçekleştirebilirsiniz. 

İÇ MEKAN HASIR MOBİLYALARIN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN NE YAPILMALIDIR?

  • Hasır mobilyalarınızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız temizlik sırasında kimyasal maddeler kullanmamalısınız. Kimyasal maddeler ve güçlü deterjanlar ile temizlediğiniz hasır mobilyaların ömrü zamanla kısalır. 
  • Hasır mobilyaların şık ve estetik görünümünü koruması oldukça önemlidir. Dolayısıyla bu noktada hasır mobilyanızın ömrünü kısaltacak işlemleri gerçekleştirmemelisiniz. Örneğin; hasır mobilyanızın direkt olarak su ile temas etmesini engellemelisiniz.
  • Direkt olarak su ile temas eden hasır mobilyalarda zamanla küf sorunu oluşabilir. Küf sorunu, hasır mobilyaların başına gelebilecek olan büyük problemlerden birisidir. Küflenmiş hasır mobilyalar zamanla kullanılmaz hale gelebilir. 
  • Her ne kadar iç mekanda konumlandırılıyor olsa da iç mekan hasır mobilyalarının da güneş ışığından korunması gerekir. Kış bahçenizde ya da balkonunuzda muhafaza ettiğiniz hasır mobilyaları direkt olarak güneş ışığından korumanız gerekir. Böylelikle iç mekan hasır mobilyanızın renginin zaman içerisinde solmasını önleyebilirsiniz.

Banyosunu yenilemek isteyenler için 15 dekorasyon önerisi

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Duvar boyası rengi nasıl seçilir? Duvar boyarken nelere dikkat edilmeli?

Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.

1 saat önce

Bakımı kolay bitkiler: Her koşulda dayanıklı 10 ev bitkisi

Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…

2 saat önce

Zekeriyaköy’de Bir Villa Turundayız

İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…

2 saat önce

Mikrodalga nasıl temizlenir? Sirke ile tertemiz olsun

Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…

1 gün önce

Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)

. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…

1 gün önce

Şeker gübresi çiçeklere verilir mi?

Şeker gübresi çiçeklere verilir mi? Faydaları ya da zararları konusunda merak edilen soruları yanıtladık. İşte…

1 gün önce