Hardallı, pastırmalı yeşil salata tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarif masanızda görsel şölen oluştururken lezzetiyle sizi büyüleyecek. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Yeşil otları iyice yıkayıp salata kurutucusu ile kurutun. Elinizle iri iri parçalayıp genişçe bir kaba koyun. Temizlediğiniz turpları ince ince dilimleyin, portakal kabuklarını elinizle parçalara ayırın ve yeşilliklere ekleyin. Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırın. Otların üzerine sosu, keten tohumunu ve ay çekirdeklerini dökün, tahta kaşıklarla nazikçe karıştırın. Sosun eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Salatanıza tuz eklemeyin. Hardal ve pastırmanın tuzu yeterli gelecektir. Pastırmaları kabaca doğrayıp üzerine serperek servise hazır hale getirin.
AFİYET OLSUN!
Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi (4 kişilik)