Hangi odayı hangi ürünle temizlemeli? İşte temizlik önerileri

Bir temizlik kovamız ve dört odamız var. Peki odaları temizlerken kovanın içinde hangi malzemeler olmalı? Uzmanların tavsiyeleri işinizi kolaylaştırabilir.

MUTFAKTA HANGİ MALZEME İLE TEMİZLİK YAPILMALI?

Karbonat: Fırını temizlemek için karbonat iyi bir çözüm. Bir kabın içine 1/4 su bardağı karbonat koyup üzerine bulaşık deterjanı ekleyin ve macun haline getirin. Fırın kaplarını ve telleri çıkarın. Artık yiyecekler varsa kağıt bir havluyla temizleyin. Hazırladığınız macunu bir süngere koyun ve fırının içini bununla ovun. 10 dakika bekleyip fırçalayın ve nemli mikro fiber bezle silin.

Paslanmaz yüzey temizleyici sprey: Buzdolabındaki parmak izlerini silmek için kullanın. Buzdolabının üzerine sıkın ve mikro fiber bezle silin.

Zemin temizleyici: Mermer, granit ya da seramik zemininize uygun bir yer temizleyici kullanın.

Narenciye yağı: Ahşap dolapları temizlemenin en kolay yolu: 20 damla narenciye yağı esansı, 1 fincan sirke ve bulaşık deterjanını bir sprey şişesinde karıştırın. Bu karışımla dolapları silin. Sonra üzerinden nemli bezle geçin.

Madeni yağ: Davlumbazlardaki yağ lekelerini yine yağ ile temizleyin. Bir kağıt havlu üzerine birkaç damla döküp yağlı yerleri silin. Sonra üzerinden yumuşak bir bezle geçin.

Yağ giderici sprey: Ocağınızın üzerindeki yağ lekelerini bu ürünlerle kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

YEMEK ODASINDA TEMİZLİK HANGİ MALZEME İLE YAPILAMALI?

Elma sirkesi: Yemek yaptıktan sonra yayılan kokuları yok etmek için bir karışım yapmaya ne dersiniz? Bir kapta 1 su bardak elma sirkesi, 1 su bardağı kaynar su, 2 tarçın çubuk ve 1 adet dilimlenmiş portakal veya limonu karıştırın. Masanın ortasında, havlunun üzerine koyun ve gece boyunca açık bırakın.

Gümüş temizleme mendilleri: Kararmış gümüş çatal, bıçak, kaşık takımlarınızı en kısa sürede temizlemenin yolu bu mendillerden geçiyor. Sonrasında sadece durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.

Leke çıkarıcı: Bu ürünü her çeşit yiyecek lekesinde kullanabilirsiniz. Ama önce tekstilin görünmeyen bir köşesinde deneme yapın. Sonra kumaşa hafifçe püskürtün. Bir süre bekledikten sonra nemli bir mikro fiber bez ile silin.

Ahşap temizleyici: Ahşap mobilyalarınızı matlıkları bozulmasın diye özel ahşap temizleyicilerle temizleyin.

Mikro fiber bezler: Bu bezleri her türlü temizlikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu nedenle farklı yerlerde kullanmak için birkaç bez almanızda fayda var.

OTURMA ODASINDA TEMİZLİK HANGİ MALZEME İLE YAPILMALI?

Toz bezi: Televizyon ve bilgisayar ekranının tozunu almak için mutlaka bir toz bezi bulundurun.

Jaluzi temizleyici: Bu basit temizlik aleti işinizi çok kolaylaştıracak. Böylece jaluzilerin arasında kalan tozları rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Deri temizleyici: Suda az miktarda seyreltin, sonra kanepeleri temizleyip parlatın. Konsantre solüsyonu uzun yıllar kullanabilirsiniz. Ayrıca deri kanepe ve koltuklarınızı yumuşak tutmak için deri kremi de sürebilirsiniz, böylece çatlamaz.

Cam temizleyici: Temizleyiciyi pencere veya cam sehpaların tamamına püskürtmek yaygın bir hatadır. Küçük bir alana sıkıp mikrofiber bir bezle hızlıca silin. Böylece leke kalmasını önlersiniz.

Ahşap zemin temizleyicisi: Parkelerinizi temizlerken mutlaka ahşap zemin temizleyici kullanın. Aksi takdirde parkelerinizi çizebilir ya da zarar verebilirsiniz.

Tüy toplayıcı: Bu mucizevi alet sayesinde evcil hayvanlarınızın tüylerini döşemelerinizden rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Özellikle elektrikli süpürgenin zor temizlediği halı kenarlarını bu aletle temizlemek kolay olur.

BANYODA TEMİZLİK HANGİ MALZEME İLE YAPILMALI?

Klozet temizleyici: Klozetin kenarlarına sıkın. Yoğun olduğu için biraz dağılmasını bekleyin. Sonrasında tuvalet fırçası ile fırçalayın ve yıkayın.

Harç fırçası: Fayans aralarını temizlemek için diş fırçasının yanı sıra harç fırçası da kullanabilirsiniz. Daha büyük olan bu fırça işinizi de daha çabuk yapmanızı sağlar.

Krem temizleyici: Bu ürünü küvet, duş, lavabo ve zemin dahil banyonun her yerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Cam temizleyici: Aynaları cam temizleyici ile temizleyip mikrofiber bez ile silin. Böylece çizilmez.

Leke sökücü: Çamaşırlarınızdaki lekelerden kurtulmak için kullandığınız leke sökücüyü banyonuzdaki inatçı küf sorununu çözmek için de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Küfün üzerine dökün, sonra da fırçalayın.

Beyaz sirke ile temizlik -Sirke dezenfekte eder mi?

Evde yapılan en büyük 5 temizlik hatası