Güzel kokulu çiçekler ile gözlerinizi ve burnunuzu şenlendirebilirsiniz. Bahçenizi kokulu çiçeklerle doldurun. İşte 19 güzel kokulu çiçek…
Beyaz zambak (lilium) Soğanlı bir bitkidir. Yaklaşık 100 türü vardır. Saksıda, balkonda, çiçek tarhlarında çok şık görünür. Humusça ve organik maddece zengin, verimli, geçirgen, asitli toprakları sever. Dayanıklı olmasına rağmen genç sürgünleri ilkbahar donlarından etkilenebilir. Güneş ya da yarı gölge alanları tercih eder. 150 santimetreye kadar boylanabilir. Büyüme sırasında haftada iki kez sulamayı ihmal etmeyin.
İlginizi çekebilir: Lilyum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Lilyum anlamı ve yetiştirilmesi
Yaprakları gümüşi gri renkte ve kadife yapıdadır. Ege ve Akdeniz yörelerimizdeki dağlarda doğal olarak görülür. Üretimi kolaydır. Tohumlarını geçirgen toprağa ekin. İlk filizlerini seyreltin. 30-70 santimetreye kadar boylanabilir. Sağlıklı gelişim göstermesi için güneşli bir yerde yetiştirin. Soğuğa karşı dayanıksızdır. Ondan nektar alan arıların lezzetli bal verdiği bilinir. Yapraklarını çiçeklenme öncesi mayıs, haziran aylarında toplayabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Saksıda gül bakımı nasıl yapılır?
Çalı formunda, yaprak döken ve her dem yeşil olmak üzere 200’e yakın türü vardır. Kanaatkar bir bitkidir. Yapraklar karşılıklı, basit oval ve 1-10 santimetre uzunluktadır. Türlerin çoğu hoş kokulu, yenilebilen nektar üreten, çan şeklinde çiçeklere sahiptir. Güneş sever, yarı gölgede de mutlu olur. Çelik ya da tohumla üretim yapılır. Geçirgen bahçe toprağında yetiştirebilirsiniz. Sonbahar ya da ilkbahar başında budama yaparak, form verebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Uzun süre çiçekli kalan bitkiler nelerdir? İşte 9 farklı çiçekli bitki
Detaylar: Sümbül çiçeği bakımı ve yetiştirilmesi nasıl olmalı? Püf noktalar
Çok yıllık otsu bir bitkidir. Oğulotu ve parfüm çalısı olarak da bilinir. Yaprakları saplı ve dişlidir. Beyaz, sarı ya da kırmızı çiçekleri vardır. Güneşi sever. Besin maddesince zengin, kumlu-tınlı toprakta sağlıklı gelişir. Tohumlarını temmuz-ağustos aylarında küçük kaplara ekin. Sonbaharda, küçük filizleri bahçeye taşıyabilirsiniz. Üzerlerini bitki artıklarıyla örterek soğuktan koruyun. Azotlu gübre verimini artırır. Birinci yıl fazla verim alamayabilirsiniz.
Detaylar: Kolonya çiçeği bakımı nasıl olmalı? Melisa çiçeği özellikleri
30-45 santimetre kadar boylanma yapan, tek yıllık, otsu bir bitkidir. Pek çok renge sahip olan çiçekleri hoş kokuludur. Toprak açısından çok seçici değildir. Güneşli ya da yarı gölge ortamlarda mutlu olur. Üretimini tohumla yapabilirsiniz. İlkbahar başında, kapalı mekanda tohum yastıklarına tohumunu ekin. 2-3 hafta içinde çimlenecektir. Hava ve toprak ısındığında esas yerine alabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Nergis çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltması nasıl yapılır? Anlamı nedir?
İlginizi çekebilir: Saksıda lavanta bakımı nasıl yapılır? Lavanta saksıda yetişir mi?
İlginizi çekebilir: Evde limon ağacı nasıl yetiştirilir?
İlginizi çekebilir: Bahçeniz için sivrisinek kovucu 9 bitki ile bu yaz rahat geçsin
Detaylar: Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta
İlginizi çekebilir: Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek
İlginizi çekebilir: Sakız sardunya çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çoğaltma, püf noktalar
Yasemin çiçeği, özellikle ılıman iklimlerin aranan ve sevilen bir bitkidir. Beyaz çiçekleri türleri, akşam saatlerinde yaydığı kokusuyla ünlüdür. Bodur, çalı, sarmaşık türleri vardır. 200’e yakın varyetesi bulunur. Çok nemli toprakları sevmez. Dayanıklılığı türünü göre değişiklik gösterir. Güneş ya da yarı gölge alanlardan hoşlanır. Sert rüzgarlardan korunmak ister. Türüne göre 5-6 metreye kadar boylanabilir. Duvar dipleri ve pergolalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Güzel kokulu çiçekler listemiz bu şekilde. İsterseniz “ÇİÇEK LİSTELERİ” sayfamızdan odaya göre, cepheye göre ve güneş ihtiyacına göre farklı çiçek listelerine de ulaşabilirsiniz.
Kaygıyı azaltan en iyi 15 iç mekan bitkisi!
Kelebekleri bahçenize çekecek 15 çiçek listesi! Rengarenk bahçeler
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…