Gİder boruları nasıl temizlenir? Mutfak gider borusu ya da banyo gider borusunda tıkanma, yavaş çekme gibi sorunlar yaşıyorsanız temizleme yollarını öğrenmelisiniz.
Giderler, genellikle yağ ve sabun artıklarının, saç ve tekstil artıkları ile birleşmesi sonucu tıkanır. Sorun eviye, lavabo ve duş teknesinde meydana geliyorsa, problem gider süzgecinin hemen altında veya biraz daha derinde bulunan sifondadır.
Birçok lavaboda, bataryanın arkasında kumanda mekanizması ve kumandalı süzgeç bulunur. İlk adım, giderin bu bölümünün sökülerek temizlenmesidir. Kumandalı sifonun düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
Eğer tıkanmaya yol açan pislik, boru içerisinde ulaşılamayacak bir yerde kaldıysa el pompaları kullanılabilir.
Uygulanması çok kolaydır: Lavabonun içini üst kenarına gelinceye kadar suyla doldurup, pompayı kullanın. Ardından da bolca sıcak su akıtın. Taşma deliğini, pompalamaya başlamadan veya basınç uygulamadan önce nemli bir bezle kapatın.
Gider borularının temizlenmesinde en yaygın yardımcı malzemeler arasında yer alan sökücüler yapı marketlerden temin edilebilir. Ancak yanlış kullanımlarında kendilerini de tıkanmaya yol açabilirler. Gider temizliğinde kullanılan etkili maddeler genellikle yakıcı natriyum, nitrit veya natriyum hipoklorid gibi agresit katkılar içerirler.
Göz, cilt veya yumuşak dokuya temasında yanmalara neden olabilir. Özellikle klor içeren maddeler sağlık ve çevre için zararlıdır. Oluşan dumanı soluduğumuzda akciğer ve nefes borusu rahatsızlıkları oluşabilir.
Gider boruları temizliği için, birkaç yemek kaşığı kabartma tozu veya karbonat gidere dökülür, üzerine yarım bardak sirke veya soda akıtılarak tıkanıklığın açılması sağlanır (gideri kapatınız). Birkaç dakika sonnra sıcak su dökerek temizlemek yeterlii olacaktır.
Bazen kaynamış su bile aynı etkiyi yaratabilir. İlave yardım için basınçlı veya buharlı temizleyiciler kullanılabilir. Sertleşmemiş birikintiler, deterjan artıkları, saç yumakları vs. bu şekilde çok iyi temizlenir ve boru çeperi de temiz ve kaygan olur.
Küvet ya da lavabo tıkanması en sık karşılaşılan problemlerden biri. Genellikle sabun artıkları ya da biriken kirler buna sebep olur. Aşağıdaki adımları izleyerek bir tesisatçı olmaksızın küvetinizi eski durumuna getirebilirsiniz.
Kötü lavabo kokusu nasıl giderilir? İşte 5 kolay çözüm
Yangın ve önlemlere dair her şey
Kapı sorunları ve çözümlerine dair her şey!
Konmari Nedir? Konmari Katlama Teknikleri
Doğal temizlik malzemeleri ile pratik çözümler
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…
Şeker gübresi çiçeklere verilir mi? Faydaları ya da zararları konusunda merak edilen soruları yanıtladık. İşte…
Bu hafta Sümer ailesinin Çekmeköy'deki 270 metrekarelik loft dairesine konuk olduk. Yüksek tavanlı, rahat modern…