Gider boruları nasıl temizlenir?
Gider boruları nasıl temizlenir? Mutfak lavabosu ya da banyo lavabosu gibi borularda tıkanma yaşıyorsanız, temizleme yöntemlerini öğrenebilirsiniz… Giderleri kendiniz temizleyin
Gİder boruları nasıl temizlenir? Mutfak gider borusu ya da banyo gider borusunda tıkanma, yavaş çekme gibi sorunlar yaşıyorsanız temizleme yollarını öğrenmelisiniz.
GİDERLERİN TEMİZLENMESİ
Giderler, genellikle yağ ve sabun artıklarının, saç ve tekstil artıkları ile birleşmesi sonucu tıkanır. Sorun eviye, lavabo ve duş teknesinde meydana geliyorsa, problem gider süzgecinin hemen altında veya biraz daha derinde bulunan sifondadır.
Birçok lavaboda, bataryanın arkasında kumanda mekanizması ve kumandalı süzgeç bulunur. İlk adım, giderin bu bölümünün sökülerek temizlenmesidir. Kumandalı sifonun düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
PİSLİKLERE KARŞI BASINÇ İLE ÇÖZÜM
Eğer tıkanmaya yol açan pislik, boru içerisinde ulaşılamayacak bir yerde kaldıysa el pompaları kullanılabilir.
LAVABO POMPASI
Uygulanması çok kolaydır: Lavabonun içini üst kenarına gelinceye kadar suyla doldurup, pompayı kullanın. Ardından da bolca sıcak su akıtın. Taşma deliğini, pompalamaya başlamadan veya basınç uygulamadan önce nemli bir bezle kapatın.
KİMYASAL MADDELER İLE GİDER TEMİZLİĞİ
Gider borularının temizlenmesinde en yaygın yardımcı malzemeler arasında yer alan sökücüler yapı marketlerden temin edilebilir. Ancak yanlış kullanımlarında kendilerini de tıkanmaya yol açabilirler. Gider temizliğinde kullanılan etkili maddeler genellikle yakıcı natriyum, nitrit veya natriyum hipoklorid gibi agresit katkılar içerirler.
Göz, cilt veya yumuşak dokuya temasında yanmalara neden olabilir. Özellikle klor içeren maddeler sağlık ve çevre için zararlıdır. Oluşan dumanı soluduğumuzda akciğer ve nefes borusu rahatsızlıkları oluşabilir.
ZARARSIZ MADDELER İLE GİDER TEMİZLİĞİ
Gider boruları temizliği için, birkaç yemek kaşığı kabartma tozu veya karbonat gidere dökülür, üzerine yarım bardak sirke veya soda akıtılarak tıkanıklığın açılması sağlanır (gideri kapatınız). Birkaç dakika sonnra sıcak su dökerek temizlemek yeterlii olacaktır.
Bazen kaynamış su bile aynı etkiyi yaratabilir. İlave yardım için basınçlı veya buharlı temizleyiciler kullanılabilir. Sertleşmemiş birikintiler, deterjan artıkları, saç yumakları vs. bu şekilde çok iyi temizlenir ve boru çeperi de temiz ve kaygan olur.
TIKANAN GİDERLER İÇİN BİR ÇÖZÜM YOLU DAHA
Küvet ya da lavabo tıkanması en sık karşılaşılan problemlerden biri. Genellikle sabun artıkları ya da biriken kirler buna sebep olur. Aşağıdaki adımları izleyerek bir tesisatçı olmaksızın küvetinizi eski durumuna getirebilirsiniz.
- Eğer lavabonuza kimyasal dökmek istemiyorsanız sirke ve karbonat da deneyebilirsiniz. Yarım bardak karbonat ve 1 bardak sirkeyi bir kaba koyun. Üzerine 100 derece kaynar su ilave ederek gidere dökün.
- Bir plastik pompa yardımıyla gideri tıkayan katı objeleri çıkartmanız mümkün. Eğer biriken daha başka kirler varsa yeniden deliğe kaynar su dökebilirsiniz. ,
- Eğer pompa işe yaramazsa bir telin ucunu hafifçe kıvırarak giderinizi tıkayan objeyi çıkarmaya çalışabilirsiniz.
- Eğer her üç yöntemde işe yaramazsa bu durumda lavabonun altındaki tesisat borularını sökmeniz gerekir. Sökerken her bir somunun ve dirseğin nereden çıktığına dikkat etmeniz gerekir ki monte ederken de aynı basamakları izleyebilesiniz. Boruları sökerken giderin altına mutlaka boş bir kova koymayı ihmal etmeyin. Aksi halde borularda biriken kirli sular etrafa yayılacaktır.
Kötü lavabo kokusu nasıl giderilir? İşte 5 kolay çözüm
Yangın ve önlemlere dair her şey
Kapı sorunları ve çözümlerine dair her şey!
Konmari Nedir? Konmari Katlama Teknikleri
Doğal temizlik malzemeleri ile pratik çözümler
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Basit ses yalıtımı nasıl yapılır? Komşuya ses gitmemesi ya da eve ses gelmemesi için yapılabilecekler -
Makyaj süngeri nasıl temizlenir? Evde detaylı temizlik -
Dolapta ve giysi odasında depolarken alan kaybettiren 10 hata -
Sorunsuz çalışan, pırıl pırıl bir duş için yapılması gerekenler -
Kahve makinesi nasıl temizlenir? Ne sıklıkla temizlenmelidir? -
Yoga matı nasıl temizlenir? Yoga matını kimyasallar olmadan temizlemenin kolay yolu -
Mart ayında evde yapılması gerekenler -
Çarşaflar nasıl yıkanır? Kaç günde değiştirilmeli? -
Şişme mont nasıl yıkanır? Deterjan seçimi, yıkama, kurutma -
Evde güve neden olur? Güvelerden nasıl kurtulabilirim? -
Evinizdeki Yüksek Nem: 5 Belirti ve Çözüm Yolları -
Alüminyum folyonun iki yüzü gerçekten farklı amaçlar için mi kullanılıyor?
Yorum Yaz