Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 10 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 600 gr temizlenmiş taze midye
- 1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
- 1 diş ince doğranmış sarımsak
- 125 ml sek beyaz şarap
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
- Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
- Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 243
- YAĞ 2 gr
- DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
- KARBONHİDRAT 1 gr