Fıstık ezmeli muz tarifi ile karşınızdayız. Soğuk bir lezzet arıyorsanız güzel bir seçim.
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet dondurulmuş muz
- 4 yemek kaşığı fıstık ya da badem ezmesi
- 4-5 adet yulaflı bisküvi
- Servis için: Hurma şurubu
YAPILIŞI
- Muz kreması yapmak için donuk muzları mutfak robotu ile iyice ezin. Fıstık ya da badem ezmesi ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kıvamı sert olursa az miktarda su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
- Karışımı kaşıkla 4 adet cam servis kasesine paylaştırın. Bisküvileri ufalayıp üzerlerine serpin ve hurma şurubu gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 244
YAĞ 11 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 29 gr