Pişirirken mutfağınızı mis gibi tarçın kokusu saracak.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet büyük boy elma, enlemesine ikiye bölünmüş
- 30 gr erimiş tereyağı
- 20 g katı tereyağı
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 4 yemek kaşığı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı kuru kızılcık
- 30 gr ceviz, ufalanmış
- 1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
- Fırını 180 °C’de ısıtın. Elmaların çekirdeklerini çıkarıp göbeklerini oyun. Eritilmiş tereyağı, şeker, kuru üzüm, kızılcık, ceviz ve tarçını karıştırın.
- Karışımı elmaların oyuklarına doldurun ve diğer parçayı da üzerine kapatın. Üzerlerine biraz katı tereyağı koyup fırın tepsisine yerleştirin.
- Elmalar yumuşayana kadar 20 dakika pişirin. Dondurma veya krema ile birlikte servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 276
YAĞ 7 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 26.3 gr
Elma ile yapılan 4 yemek tarifi | Mutfaktan elma kokuları yükseliyor