Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek…
Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek…
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
3 adet derisiz tavuk göğsü filetosu
4 adet pırasa, yıkanmış ve dilimlenmiş
200 gr krema
75 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
25 gr sarımsaklı tereyağı
75 gr beyaz ekmek kırıntısı
YAPILIŞI
Fırını 200 °C’de ısıtın. Tavuğu bir tencereye koyun, üzerine su ilave ederek 5-7 dakika haşlayın. Tavuğu tencereden alıp büyük parçalar halinde kesin.
Pırasaları üzerlerine 1 su bardağı sıcak tavuk suyu ilave ederek 1 dakika haşlayın ve süzün. Bir fırın kabının içine önce tavukları sonra pırasayı koyun. Kremayı iyice çırpıp tavukların üzerine dökün ve peyniri serpin.
Tereyağını bir tavada eritin. Köpürdüğünde, ekmek kırıntılarını ekleyin. Ekmek kırıntıları çıtır çıtır olana kadar 2-3 dakika orta ateşte kızartın. Ekmek kırıntılarını tavuğun üzerine ekleyip tavuğu fırına koyun ve 15-20 dakika pişirin.