Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi ile karşınızdayız. Tek tencere kullanarak doyurucu ve besleyici bir yemek yapabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi ile karşınızdayız. Tek tencere kullanarak doyurucu ve besleyici bir yemek yapabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Hazırlama süresi: 25 dakika
İPUCU: Soğuyunca uygun bir kaba koyup dondurabilirsiniz (maksimum 3 ay).
GEREKLİ MALZEMELER
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, kıyılmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet acı biber, çekirdekleri ayrılmış ve kıyılmış
500 gr havuç, küp doğranmış
400 gr domates, küp doğranmış
500 ml sebze suyu
¼ kıvırcık lahana, doğranmış
400 gr konserve beyaz fasulye
Bir demet taze reyhan yaprağı
Servis için: Bayat ekmek
YAPILIŞI
Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve soğanları yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak ve acı biberi ekleyip 2 dakika daha pişirin. Havuç, domates, sebze suyu ve lahanayı ekleyin.
Fasulyeleri ve 2 yemek kaşığı ince kıyılmış reyhanı ekleyin. Karıştırın ve 20 dakika kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
Reyhan yaprağı ve sıcak ekmek kırıntıları ile servis edin.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 143 YAĞ 3 gr DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr KARBONHİDRAT 28.7 gr