Son güncelleme:
Vejetaryenler için oldukça popüler bir etsiz burger.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
İPUCU: Nohutunuz yoksa konserve fasulye, ya da beyaz barbunya tercih edebilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 800 gr konserve nohut, iyice süzülmüş
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Bir avuç maydanoz ve varsa biraz kişniş
- 1 adet kırmızı acı biber, çekirdekleri ayıklanmış ve ince kıyılmış
- 2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
- 2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
- 2 yemek kaşığı kepekli veya sade un
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Servis için: Burger ekmeği, salata ve herhangi bir sos; mayonez, ketçap ve cacık gibi…
YAPILIŞI
- Nohut, sarımsak, otlar, biber ve baharatları hep birlikte mutfak robotuna koyun ve neredeyse pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Karışımın dokusu yoğun kıvamlı ve kuru olmalı, eğer değilse, unun bir kısmını veya tamamını ekleyin ve homojen olana kadar tekrar karıştırın. Elinizle yuvarlak form vererek 6-8 adet burger köftesi elde edin.
- Yağı büyük bir tavada ısıtın ve burgerleri altın rengi olana kadar, yaklaşık 3 dakika, her iki yönünü de kızartın. Burger ekmekleri, salata ve sos ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 447
YAĞ 13 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 6 gr
Karpuzlu detoks suyu tarifi! Yaz meyveleri ile serinletici tarif