Desteğinizi hiç eksik etmediğiniz dergimiz Evim’in 7. yaşını kutluyoruz. Bu sebeple, birbirinden leziz ve pratik tariflerle kutlama sofralarına tat katacak öneriler hazırladık.
Tarifler: Elele atölyesi/Hülya Şakır, Fotoğraflar: İbrahim Özbunar
Harf kurabiyeler: Renkli şeker hamuru ve kurabiye kalıpları ile dilediğiniz kutlama mesajını harflerle yazabilirsiniz.
Malzemeler: 230 gr şeker • 250 gr tereyağı • 1 çay kaşığı karbonat • 1 çay kaşığı tarçın • 2 yumurta • 6 su bardağı un
Yapılışı: Şeker ve tereyağı krema kıvamınagelene kadar çırpın. Karışıma karbonat ve tarçın ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışım homejen olduktan sonra yumurtaları ekleyip yavaş yavaş karışıma yedirin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerlerini şeker hamuruyla süsleyin.
Servis tabağı, Mudo Concept. Runner, yeşil mumluk, cam fanus, Tepe Home. Gülen-yüz mumlar, kraliçe asası, parti süsleri, www.balonevi.com.
Zeytinli kıtırlar: Yufka ve zeytin ezmesiyle parti sofraları için hafif ve lezzetli atıştırmalıklar yapabilirsiniz.
Malzemeler: •2 adet yufka •3 yemek kaşığı zeytin ezmesi •1/2 çay bardağı sıvı yağ• Pizza bıçağı
Yapılışı: Sıvı yağ ve zeytin ezmesini çırpın. Yufkayı düz bir zemine serip fırça yardımıyla zeytin ezmesini yufkaya sürün. Üzerine diğer yufkayı kapatıp pizza bıçağı yardımıyla parmak kalınlığında kesin. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Vazo, runner, Tepe Home.