Evlerde küçük detaylara dikkat ederek hem elektrik faturasını düşürmek hem de doğayı korumak mümkün. Koçtaş uzmanları öncelikli olarak tüm elektrikli ürünlerde yüksek verimlilik sağlayan enerji sınıflarının tercih edilmesini öneriyor.
Buzdolabı ve derin dondurucu kullanımında bilinmesi gereken en önemli noktaların başında, belirlenen ısı ayarında çalıştırmak için bazı dış etkenler nedeniyle ekstra enerji harcanabilmesi geliyor. Bu duruma genellikle buzdolabına/derin dondurucuya sıcak havanın girmesi neden oluyor. Bunun önüne geçebilmek için buzdolabı ve derin dondurucunun güneş alan bir noktaya konumlandırılmaması, sağ-sol ve arkadan hava alacak bir şekilde yerleştirmesi gerekiyor. Buzdolabı ve derin dondurucunun kapısının sık sık açılmaması da enerji tasarrufu sağlıyor. Sıcak yiyeceklerin buzdolabına konmaması, hava akışını olumsuz etkileyebileceği için buzdolabının kapasitesini aşacak şekilde doldurulmaması, tatile çıkıldığı dönemde varsa buzdolabının tatil moduna alınması da enerji tasarrufu için büyük önem taşıyor.
Çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi ve bulaşık makinesi de doğru kullanıldığında çok daha az enerji tüketiyor. Çamaşır, çamaşır kurutma ve bulaşık makinelerinde bulunan ekonomik yıkama programlarını kullanmak hem elektrik hem de su tasarrufu sağlıyor. Makineleri kapasiteleri doğrultusunda yani tam dolduğunda çalıştırmak ve kullanım sonrasında makinelerin fişini prizden çekmek de enerji tasarrufu açısından önemli ipuçları arasında yer alıyor.
Lezzetli yemekler yapmayı sağlayan, evlerin olmazsa olmazı fırınlarda da elektrik tasarrufu yapmak mümkün. Uzmanlar, hazırlanacak yemek ön ısıtma yapmayı gerektirmiyorsa fırının önceden çalıştırılmamasını tavsiye ediyor. Fırın çalışırken kapağının fazla açılmaması ve içerisindeki sıcak havanın dışarıya çıkmaması da enerji tasarrufu sağlıyor. Fırındaki yiyeceğin pişmesine birkaç dakika kala fırın kapatılabilir ve bu sayede fırını daha az çalıştırarak enerji tasarrufu yapılabilir. Kullanımın ardından fırının fişinin prizden çekilmesi de enerji tasarrufu sağlayan yöntemlerden biri.
Süpürge, ütü, televizyon ve diğer ev aletleri gibi elektrikli ürünleri kullanırken de enerji tasarrufu yapmak isteyenlere de öneriler var. Süpürgelerde filtre ve hazne temizliği yapmak, hem ürünün çalışma verimini artırır hem de sağlığınızın olumsuz etkilenmesini engeller.
Ütü yaparken hem kumaşlara zarar gelmemesi hem de elektrik kullanım oranını düşürmek için kumaşa uygun olan ayarın seçilmesi de büyük önem taşıyor. Aynı zamanda ütü bitmeden birkaç dakika önce fişi prizden çekmek de tasarruf yapılmasına yardımcı oluyor.
Su ısıtıcıları ile çay ve kahve makinelerinde ihtiyaçtan fazla su kaynatmamak hem su hem de elektrik harcamalarını azaltıyor. Uzmanlar televizyon, su ısıtıcısı, blender gibi elektrikli ürünleri kullandıktan sonra kapatmayı ve fişlerini prizden çekmeyi öneriyor.
Tasarruflu ampuller olan LED ampul kullanmanın yanı sıra bahçe aydınlatmasında prizli ürünler yerine solar ürünler tercih edilmesi elektrik tasarrufu yaparken dekoratif bir görünüm de sağlıyor.
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…