Evde hamburger nasıl yapılır? Adım adım mantarlı ve etli burger tarifini anlattık. 4 kişilik bu tarifin yapılışı oldukça kolay.
Evde hamburger nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyorsanız mantarlı ve etli burger tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu lezzetli tarife bayılacaksınız. İşte evde hamburger yapımı için gerekli malzemeler ve adım adım yapılacaklar…
HAMBURGER İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
4 adet hamburger ekmeği̇
250 g kıyma, orta yağlı
80 g konserve mantar, doğranmış
1 adet soğan, ince doğranmış
1 yemek kaşığı ketçap
40 g TAT pratik doğranmış domates
1 yemek kaşığı kebap sosu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI (4 KİŞİLİK)
Hamburger ekmeklerinin içini̇ boşaltıp fırında 180°C’de yaklaşık 8 dakika kızartın.
Isıtılmış bir tavaya kıymayı koyup bir süre soteleyin. Soğanı ve mantarı da ekleyip sotelemeye devam edin. Daha sonra doğranmış domatesi, ketçabı ve kebap sosunu ilave edip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip tavayı ocaktan alın.
Hazırladığınız harcı hamburger ekmeklerinin içine döküp servis edin. Afiyet olsun.