İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…
GEREKLİ MALZEMELER
- 300 gr risotto pirinci
- 1 soğan
- 1.2 lt sıcak tavuk suyu
- 2 enginar (önceden pişirilmiş)
- 100 gr prosciutto
- 100 gr toz parmesan
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 kahve fincanı beyaz şarap
YAPILIŞI
Soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip biraz kavurup beyaz şarabı ekleyin. Şarabı çekince 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tüm tavuk suyunu çektirin. Sonra enginarları ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın, parmesan ve tereyağı ekleyin. 3 dakika demlenmeye bırakın.
Tarifler, Arda Türkmen/Forneria.
5 ülkeden 5 leziz çorba tarifi: Fransa, Fas, İtalya, Japonya, Tayland