Dayanıklılığıyla ünlü menekşe, Afrika’nın dekorasyon stili gibi, etrafa enerji ve renk saçar. Saksıda ve bahçede yetiştirilebilen çeşitleriyle her ortama uyum sağlar.
HERCAİ MENEKŞE
Beş iri taç yaprağıyla rengarenktir ve sanki gülen bir yüze sahiptir. Kışın dahi çiçek açan hercai menekşe bakımı ve yetiştirilmesi en kolay bitkilerden biridir. Bu nedenle genellikle balkonlarda, kamusal alanlarda, parklarda yetiştirilmesi tercih edilir. Tohumla üretilir, kaprissizdir, her türlü toprakta yetişir.
Bakım detayları için: Hercai menekşe tohumu nasıl ekilir? Hercai bakımının püf noktaları
CEZAYİR MENEKŞESİ
Adına birçok şiir ve şarkı yazılan Cezayir menekşesi, adının geldiği Cezayir’de yetişmez. Avrupa, Kafkaslar ve Türkiye’de doğal olarak yetişen türleri, mor, eflatun ve beyaz renkte çiçekler açar. Narin ve kaprisli bir çiçek olmayan Cezayir menekşesinin bakımı da kolaydır; kışın, gölgede yetişir, yapraklarını dökmez.
İlginizi çekebilir: Menekşe bakımı nasıl olur? Sulama ve çoğaltma püf noktaları
AFRİKA MENEKŞESİ
Evlerde, saksılarda yetiştirilen Afrika menekşesinin anavatanı Tanzanya’dır. Mor, pembenin türlü tonlarında ve beyaz açan çiçekleriyle yıl boyunca çiçekli kalabilen, direkt olmayan güneş ışığını, ılık ortamı ve nemi seven bir çiçektir. Yaprakları her zaman yeşil ve diridir; su değmesine karşı hassastır.
Bakım detayları için: Afrika menekşesi bakımı nasıl yapılır? Çoğaltma, sulama, detaylar
Episkiya çiçeği bakımı nasıl yapılır? (Alev menekşesi)
Sonbaharda bahçe bakımı nasıl yapılır? Hangi çiçekler dikilebilir?