Elmalı kavanoz tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Lezzeti de sunumu kadar güzel bu tarifin tadına doyamayacaksınız. İşte adım adım yapılması gerekenler ve gerekli malzemeler…
GEREKLİ MALZEMELER
- 5 adet elma
- 1/3 su bardağı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam rendelenmiş muskat
Üzeri için:
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 1/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
- 115 gr tereyağı, eritilmiş
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 6 kavanoz veya küçük fırın kaplarının içlerini hafifçe yağlayın. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Limon suyu, vanilya, bal, rendelenmiş muskat ve tarçını ekleyip iyice harmanlayın.
- Karışımı pişirme kaplarına paylaştırın.
- Yulaf ezmesi, esmer şeker, un, tarçın ve tuzu bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun.
- Hamuru elmaların üzerine serpiştirin ve fırında 35 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)
Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)
Elmalı yulaflı smoothie tarifi (Kahvaltıda da tüketilebilir)