Elma sirkesi nasıl yapılır

Elma sirkesi nasıl yapılır? Doğal ev sirkesi tarifi

Elma sirkesi nasıl yapılır? Evde sirke yapımını anlatıyoruz. Siz de evde kendi sirkenizi yapmak istiyorsanız, tarifimize göz atabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR?

Elmaları yıkayın. İstediğiniz kadar elma kullanabilirsiniz ancak sirke için özellikle kırmızı ve tatlı elma tercih etmeye dikkat edin. Elmaların kabuğunu soymayın.

Güzelce yıkadığınız elmaları  dörde kesin ve sirke yapacağınız kavanoza doldurun. Çekirdek ya da sapını çıkarmanıza gerek yok süzerken dökülecektir. (Meyvelerin çürük kısımlarını ayıklayın.)

Kavanoz dolduysa üzerine su, tuz ve sirke anasını ekleyin ve ağzına bir tülbent parçasını koyun ve üzerine kapağı kapatın. 20 gün boyunca kavanozu açın karıştırın, kapatın. 20. günden 40. güne kadar sirkeye dokunmayın. Artık elmalar dibe çöker ve sirke üste çıkar. 40 gün sonunda artık sirke kullanıma hazırdır. 

ELMA SİRKESİ YAPIMINDA PÜF NOKTALAR

  • Sirkenin oluşması için sirke mayası gereklidir. Sirke anası da denilen maya önceki sirkelerin üstünde oluşan jel kıvamlı sirkedir. Bununla yeni sirkenizi yapabilirsiniz.
  • İlk kez sirke yapıyorsanız maya olarak nohut, bulgur ve şeker kullanılmaktadır. Eğer varsa şeker yerine organik balla yapılan sirke çok daha lezzetli olur. 
  • Sirkenizi plastik yerine cam kavanozlara yapmaya özen gösterin.

Sirke yapımı fermente bir olay olduğu için sirke hemen değil bir süre sonunda hazır olacaktır. 

KOLAY ELMA SİRKESİ YAPILIŞI

Kolay elma sirkesi nasıl yapılır? İşte adımlar…

  1. Elmalarınızı iyice temizlenene kadar yıkayın.
  2. Ardından önceden içi kuru büyük boy cam bir kavanoza dilimlenmiş olan elma dilimlerini güzelce yerleştirin.
  3. Daha sonra elma dilimlerinin üzerine su ekleyin.
  4. Son olarak kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatın. Bu şekilde 1,5 ay kalsın.

Doğal temizlik malzemeleri ile pratik çözümler

Daha önce denemediğiniz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!