Kurabiye fabrikasının mis kokulu mutfağında Elif Edes Tapan ile birlikte beş çayı için lezzetli bir tarif denemeye ne dersiniz?
Pişirme süresi: 50 dakika
Malzemeler: 400 gr un • 250 gr margarin veya tereyağı • 250 gr şeker •100 ml süt • 20 gr kabartma tozu • 5 adet yumurta • 1 paket vanilya • 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Yapılışı: Yağ, şeker, süt ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya, portakal suyu ve rendesini ekleyerek çırpmaya devam edin. Yağladığınız kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Üzeri için: 1 adet portakal • 2 kaşık şeker • 150 ml su
Yapılışı: Portakal ince dilimlenir. Şeker ve su ile pişirilir. Hazır olan kekin üzerine dizilir.
Yaklaşan yeni yıl öncesi evde yılbaşı süsü nasıl yapılır? diye düşünüyorsanız pratik, kolay tarifleri sizin…
Yılbaşı öncesi ve sonrası hızlı temizlik için ipuçları ile karşınızdayız. Bu sürece hazırlanırken evimizin daha…
Yılbaşı için menü önerileri ve sofranızı ziyafete çevirecek 3 tarif ile karşınızdayız. Hindi alternatifi önerimiz…
Nar lekesi nasıl çıkar? En inatçı lekelerden biridir nar suyunun lekesi. İşte bu inatçı lekeleri…
Portakallı kereviz tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı... GEREKLİ MALZEMELER 1 büyük boy…
Ortak noktaları sadelik ve doğallık olan farklı stillerin buluştuğu İzmir'deki bu bahçeli ev, 5 kişilik…