Evde Düzen

Duvar nasıl silinir? Kararan, isli duvarı temizleme ipuçları

Duvar nasıl silinir? Kararan duvar nasıl temizlenir? Evinizin herhangi bir odasının modern ve zamansız bir görünüm kazanmasını istiyorsanız beyaza boyamak iyi bir fikirdir. Ancak beyaz boya kiri fazlasıyla belli eder ve temizlenmesi gereklidir. Peki duvar nasıl silinir? Duvar silme suyuna ne konur? Aydınlık ve temiz duvarlar için duvar silme püf noktalarını uzmandan dinledik.

Açık renkli her şeyde olduğu gibi, beyaz duvarlarınız zamanla kir ve aşınma ve yıpranma belirtileri oluşacaktır. Ancak doğru stratejilerle, alanınızın boyadığınız ilk günkü gibi temiz görünmesini sağlayabilirsiniz. Uzmanlara göre, beyaz duvarları adım adım etkili bir şekilde nasıl temizleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Yazımızda cifle duvar silme detayları, kararan duvar nasıl temizlenir? ve isli duvar nasıl silinir? sorularının yanıtına ulaşabilirsiniz.

DUVAR NASIL SİLİNİR?

Boston merkezli iç mekan boyama şirketi CertaPro’nun sahibi Paige NeJame, duvar nasıl silinir sorusunu yanıtladı. NeJame’e göre, beyaz duvarlar tipik olarak yaklaşık altı ayda bir kapsamlı bir temizlik ister. Duvarları kirleten çocuklarınız veya hayvanlarınız varsa, duvarlarınızı daha sık temizlemek isteyebilirsiniz. Yine de NeJame, duvarları çok sık temizlemenin iyi bir fikir olmadığını ifade ediyor.

Temizlik isteyen duvarların belirtileri şunlardır:

  • Duvarlarda görünür toz
  • Duvarlardaki çizikler
  • Duvarlarda kir
  • Duvarların tavanla birleştiği köşelerde örümcek ağları

İşte duvar temizliği için gerekli malzemeler ve duvar silme püf noktaları…

DUVAR SİLME SUYUNA NE KONUR?

Beyaz duvarlarınızı etkili bir şekilde temizlemek için birkaç araca ihtiyacınız olacak:

  • Bir bez veya elektrikli süpürgenizin toz fırçası eki
  • Kuru paspas (isteğe bağlı)
  • Mikrofiber bez (isteğe bağlı)
  • Sihirli Silgi (isteğe bağlı)
  • Aşındırıcı olmayan sünger
  • Sıvı bulaşık sabunu
  • Kova
  • Ilık su

1. Adım: Duvarı Boşaltın

Temizlemeye başlamadan önce, alanı boşalttığınızdan emin olun. Duvarda asılı olabilecek her şeyi çıkarın ve bir kenara koyun. (Fazladan yol kat etmek istiyorsanız, şimdi bunların tozunu almanın tam zamanı.)

2. Adım: Yukarıdan Aşağıya Toz

Beyaz duvarlarınızı bir zamanlar parlak olan eski haline geri getirmek için mücadele edeceğiniz tek düşman kir değildir. Silmeye başlamadan önce duvarlarınızın tozunu tavandan aşağıya doğru iyice alın. Her tür bezi, hatta bir mikrofiber bezi kullanabilirsiniz – ancak NeJame, daha derin bir temizlik için elektrikli süpürgenizin toz fırçası eklentisini kullanmanızı öneriyor. Toz alma aparatınız yoksa, yumuşak, temiz bir bezle sarılmış kuru bir paspas başlığı deneyin.

Seçtiğiniz aletle, paspasın veya elektrikli süpürgenin sert kısımlarıyla duvarı çizmemeye dikkat ederek, yukarıdan aşağıya toz alın.

3. Adım: Temizleme Çözümünüzü Oluşturun

Bir kova alın ve 4-5 litre ılık (sıcak değil) suyla doldurun. Ardından NeJame, bir miktar bulaşık deterjanı eklemenizi öneriyor. Çok fazla kullanmanıza gerek yok. NeJame “Daha az sabun aslında daha iyi çünkü bitirdikten sonra sabunu iyice durulamanız gerekecek” diyor.

4. Adım: Nokta Testi

Duvarlarınıza veya boya işlerinize yanlışlıkla zarar vermemek için, sabun solüsyonunuzla duvarınızın göze çarpmayan ve küçük bir alanını test edin. Normalde kanepenizin veya bir tablonuzun arkasına gizlenmiş duvarların bir bölümünü yıkamayı deneyin; NeJame, sabun ve su solüsyonunuzun boyanın pigmentine veya parlaklığına zarar vermeyeceğinden emin olmak istediğinizi söylüyor.

Varela, boyanın hasar görüp görmediğini anlayabilmeniz için testten sonra birkaç saat beklemenizi önerir. Düz ve yumurta kabuğu boyası özellikle lekelenmeye ve renk bozulmasına eğilimlidir, diyor.

5. Adım: Duvarları Silin

Bir bezi veya süngeri karışıma batırın ve iyice sıkın, böylece nemli ancak sırılsıklam olmayacak, bu da boyanın köpürmesini önleyecektir. Ardından dairesel hareketlerle duvarlarınızı bölümler halinde nazikçe silin. Temizlerken su damlayacağından, duvarın tepesinden başlayıp aşağı doğru temizlemek en iyisidir.

6. Adım: Detay Çalışması Yapın

Duvarlarınızı iyice temizledikten sonra süngerinizi süpürgeliklerinizi ve döşemelerinizi temizlemek için de kullanabilirsiniz. Duvarınızın herhangi bir yerinde hala iz veya kir görüyorsanız, melamin köpüğün (Sihirli Silgi olarak da bilinir) işe yaradığı yer burasıdır. Köpüğü ıslatın, fazla suyu sıkın ve etkilenen bölgelere hafifçe sürün. Aşırıya kaçmayın, çünkü köpüğün aşındırıcılığı duvarınızın kaplamasına zarar verebilir.

KARARAN DUVAR NASIL TEMİZLENİR?

Kir birikintileri ile kararan duvar için sirke, arap sabunu ve bulaşık deterjanını 5 litre suya karıştırın. Karışıma batırdığınız yumuşak ve temiz bir bezi lekeli alanlara sürerek temizleyin.

Sildiğiniz alanı durulamayı unutmayın. Daha sonra kuru bir bez ile iyice silin.

İSLİ DUVAR NASIL SİLİNİR?

Kararan duvar lekesi için uygulanan yöntemi isli duvar için de uygulayabilirsiniz. İsli duvarı silmek için hazırladığınız suyla sirke, bulaşık deterjanı ve arap sabunu karışımı hazırlayın ve isli alanları silin, durulayın ve kurulayın.

DUVAR SİLME PÜF NOKTALARI

  • Duvarlarınızı silmeye başlamadan önce tozunu almayı unutmayın.
  • Duvarlarınızı silerken fazla bastırarak aşındırmamaya dikkat edin.
  • Duvarınızı silmek için kullanacağınız karışımı önce görünmeyecek bir alanda deneyerek boyanızı aşındırıp aşındırmadığını kontrol edin.
  • Duvarlarınızı sık sık silmekten kaçının. Bu boyanıza zarar verecektir.
  • Silme işlemi için kullandığınız bezi karışıma batırdıktan sonra iyice sıktığınızdan emin olun.
  • Kovadaki su kirlendikçe değiştirmeyi unutmayın.

CİFLE DUVAR SİLME

Duvarınızı sadece cifle silmeniz boyanın zarar görmesine neden olacaktır. Bol su ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Ancak denemeden önce mutlaka görünmeyen bir alanı cifle silerek etkisini kontrol etmelisiniz.

DUVAR TEMİZLİĞİ KORKUTMASIN

Bahar temizliğinde en önemli noktalardan biri duvar temizliği. Çünkü duvarları yılda ancak bir ya da iki kez temizleriz. Duvarları kolay silmek için, duvar temizliğine başlamadan 1-2 saat önce odanın ortasına büyük bir kova ya da leğen içinde kaynar su bırakıp pencereleri ve kapıyı kapalı tutun. Bu şekilde duvardaki kirler yumuşayacak ve temizlemek daha kolay olacaktır.

Kirler yumuşadıktan sonra bulaşık deterjanı ile su karışımıyla duvarları silin. Duvar kâğıtlarının çok koyu lekeler barındırmaması için sık aralıklarla temizlenmesi gerekir. Ayda bir kez elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla duvar kâğıtlarına yapışan tozları alırsanız leke oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Yaklaşık 3 ayda bir ağartıcı içermeyen bulaşık deterjanını bol su ile karıştırıp yumuşak bir bezle duvar kâğıtlarını temizleyin. Mutfakta yemek yapıldığından, yemeklerin yağı, salçası mutfak duvarlarında leke ve iz barındırır. Bu lekeleri çıkarmak için bazen klasik temizleyiciler yeterli olmayabilir. Bu sebeple mutfak duvarlarını bol tuzlu suya batırılmış bez ya da süngerle temizlemek daha pratik bir yöntem.

Beyaz sirke ile temizlik -Sirke dezenfekte eder mi?

Karbonat ile temizlik nasıl yapılır? Karbonatla yapılabilecek 17 çözüm

Bahar temizliği nasıl yapılır?

Duvar nasıl boyanır? Bir profesyonel gibi boyamanın püf noktaları

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…

8 saat önce

Duvar boyası rengi nasıl seçilir? Duvar boyarken nelere dikkat edilmeli?

Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.

10 saat önce

Bakımı kolay bitkiler: Her koşulda dayanıklı 10 ev bitkisi

Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…

11 saat önce

Zekeriyaköy’de Bir Villa Turundayız

İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…

11 saat önce

Mikrodalga nasıl temizlenir? Sirke ile tertemiz olsun

Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…

1 gün önce

Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)

. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…

1 gün önce